Weekendoverzicht HMHC

Kinderfeestjes bij de Harlinger mixed hockeyclub in combinatie met de Poffertjeskraam

Kinderfeestjes HMHC in combinatie met de Poffertjeskraam

KINDERFEESTJES | Wist je dat er vanaf nu ook kinderfeestjes gegeven worden op de club? Wil jij met jouw kinderfeestje hockeyen en afsluiten bij de @poffertjeskraam, stuur een mail naar tc@harlingermhc.nl.

Hoe werkt het?

Je kunt met je kinderfeestje een hockeyclinic krijgen van één van de hoofdtrainers van HMHC. Zit je op hockey? Geen probleem, je kunt ook leuke onderwerpen aandragen (spitsen, backhand, etc.). Zit je niet op hockey? Geen probleem, het is altijd leuk om hockey eens te proberen met jouw vriendjes en vriendinnetjes. Je kinderfeestje vindt plaats op vrijdagmiddag en start om 16.00 uur op de hockeyclub aan de Westerzeedijk. Rond 17.15 uur ben je klaar om met z’n allen af te sluiten bij de Poffertjeskraam, waar een tafel voor jullie gereserveerd is. Geef wel van te voren aan of je gebruik wil maken van het gourmetarrangement of de kindermenu’s. Kosten bedragen € 10 p.p. Wij hebben er in ieder geval zin in!


Harlinger Dames 1 scoort eerste tegendoelpunten van Drachten

Invalster Emma Jeeninga, die de wedstrijd afsluit met een fantastisch doelpunt

De dames van Harlingen mochten deze zondag voor de verandering eens een keer dichtbij hockeyen. De koplopers van de competitie stonden op het programma. De Graspiepers uit Drachten hadden 32 doelpunten in hun voordeel en geen enkel doelpunt tegen. Harlingen wilde hier verandering in brengen en reisden af naar Drachten. Het was koud, maar lekker hockeyweer en zelfs bij een aantal dames waren de handschoenen uit de tas gehaald! De taken waren helder, weer een mooie teamprestatie neerzetten.

Met volle moed begonnen de dames aan het eerste kwart. Ze wisten dat het een lastige pot ging worden, maar ze gingen het veld op met de instelling om de eerste tegentreffers te gaan maken. De dames van Harlingen wisten hun positie goed te behouden, waardoor de dames achterin het spel konden spelen zoals van tevoren gevraagd! De achterhoede wist erg goed op te bouwen en er gingen een aantal mooie lange ballen naar voren toe. Hierdoor kon de voorhoede kansen creëren, maar die werden nog niet goed genoeg benut.

Al in de eerste minuten van het eerste kwart werden de dames gevaarlijk. Een prachtige pass op Melanie Nota zorgde ervoor dat Harlingen een op een met de keeper stond. De toon voor de wedstrijd was gezet. Vechtlust en wil spatte van het veld af. Mette van Bruggen zat ook goed in de wedstrijd en kon vanaf de rechtsback een aantal rake klappen naar voren geven die werden opgevangen door de spitsen. Zo werden er mooie aanvallende acties gemaakt door middel van goed samenspel. Door een counter en een snoeihard schot op doel van Graspiepers kwamen de dames echter helaas op 1-0 achterstand. Maar zoals de dames tijdens de trainingen en van coach Jacob hadden meegekregen: koppies omhoog en meteen omschakelen. Dit uitte zich dan ook in het eerste tegendoelpunt van Graspiepers in deze competitie. Een prima uitgespeelde actie in de cirkel en met de backhand in de goal geschoten door Jenna Burkels. 1-1. Harlingen was back in the game. De dames stonden strak op de man en gaven volle druk. De dames van Drachten hadden hier zichtbaar moeite mee. Eventuele doorbrekers werden keurig opgevangen door verdedigers Joyce Heida en Jente Bijlsma, die als een huis stonden. Ondanks de druk en mandekking konden de Graspiepers profiteren van een paar kleine foutjes en helaas scoorden ze twee goals snel achter elkaar. Ruststand: 3-1. Hiermee was de wedstrijd nog niet gewonnen, want Harlingen bleef strijden. Graspiepers maakte weer gebruik van een kort zwak momentje van de Harlingers en kwamen op drie punten voorsprong. Harlingen bleef doorgaan en scoorde na een mooie actie van invalspeelster Evelien Haak een prachtig doelpunt. Invalster Emma Jeeninga kaatste de bal vanuit de lucht de goal van Drachten in. Wat een prachtige afsluiter, want ja, wederom had Harlingen last van tijdgebrek. De wedstrijd eindigde met 4-2 in het voordeel van Graspiepers, maar Harlingen heeft veel hoop dat ze de volgende keer tegen deze dames gaat winnen. Aankomende week gaan ze echter eerst genieten van de allereerste Super Duper Sunday in de geschiedenis van de Harlinger mixed hockeyclub. Voor het eerst spelen 4 seniorenteams achtereen op de velden aan de Westerzeedijk in Harlingen. Het belooft een gezellige en sportieve zondag te worden. Wil je ook langskomen? De Veteranen spelen om 10.15 uur, Dames 2 om 11.45 uur, Dames 1 om 13.15 uur en de Heren om 14.45 uur.

TEAM VAN DE WEEK: De nieuwe aanwinst voor de club, de Trimsters

De vrolijke en fanatieke vrouwen uit de Trimsters

Daar zijn ze hoor, de nieuwste aanwinst voor de club. Deze fanatieke, maar vooral heel gezellige groep vrouwen probeert zonder enige ervaring het spelletje te leren. Elke vrijdag worden ze getraind door Tineke Pars en Jenna Burkels om alles onder de knie te krijgen. Met leerzame oefeningen en partijtjes wordt er elke week een leuke en vrolijke training neergezet. Ook na de training blijven de vrouwen graag hangen voor een drankje. Er is nog wel een plekje vrij, dus wil jij een keer een proeflesje volgen, tover een oude hockeystick tevoorschijn of leen er eentje op de club en kom een keertje langs! Alle vrouwen zijn welkom met of zonder ervaring. Elke vrijdag kwart over 7 staan ze er!

Uitslagen HMHC

Dames 1              –             Graspiepers D1                2-4

Dames 2              –             Groningen D15                1-1

Meisjes B1          –             Graspiepers B1                4-1

Meisjes B2          –             Emmen B1                         2-1

Meisjes B3          –             Sneek B3                           10-1

Meisjes C1          –             Quick Stick C3                  4-0

Meisjes C2          –             Groningen C7                   7-1

Meisjes D1         –             Quick Stick D2                  7-1

Meisjes D2         –             Leeuwarden D5               2-2

Veteranen           –             GHBS HB                            4-1

Heren 1               –             Graspiepers H1                0-10

Jongens A1         –             Lemmer A1                       4-4

Jongens C1         –             Groningen C1                   0-23