Vliegeren op de mooiste locaties van Nederland


In het weekend van 12 en 13 oktober 2019 vindt de derde editie van het Kunst & Vliegwerk vliegerfestival plaats. Tijdens dit weekend geniet je van het spektakel met grote vliegers op het Noordzeestrand bij West aan Zee. Er komen verschillende teams vanuit heel Nederland om op zaterdagochtend hun prachtige vliegers op te laten, de grootste zijn tot wel 20 meter lang!

Het team van MooiWeer staat op het strand klaar om de thrillseekers te laten beleven hoe krachtig en cool de wind kan zijn. Zo geven ze een clinic powerkiten, waarmee je de kans krijgt om zelf met deze professionele NASA-wings vliegers te vliegeren. Je zult merken dat vliegeren nog nooit zo spectaculair was! Aan het eind van de middag wanneer het eb is krijg je de kans om over het strand te racen met een blokart. Na een korte instructie rij je met je blokart de zonsondergang tegemoet langs de vloedlijn.

Kortom, een heerlijke dag buiten op het strand met genoeg activiteiten voor jong en oud! Ondertussen lekker wat eten en drinken doe je bij Strandpaviljoen West aan Zee. Vanaf dit terras kan je namelijk onder het genot van een hapje en drankje nog steeds genieten van dit spektakel.

Natuurlijk ben je tijdens het festival welkom om ook bij de vliegeraars zelf te kijken. Deze mensen vertellen je met veel trots en passie over hun speciale hobby. Want er komt meer bij kijken dan je denkt om een vlieger van 20 meter in de lucht te houden!

​Het vliegerfestival Kunst & Vliegwerk vindt plaats op 12 en 13 oktober en wordt mogelijk gemaakt door onze partners Rederij Doeksen, MooiWeer BV, Stayokay, ’t Lokaal, Rijwielverhuur Zeelen, Strandpaviljoen West aan Zee, Paviljoen de Walvis en natuurlijk alle vliegeraars!