Nieuwe zadenbibliotheek geopend in Bibliotheek Franeker en Harlingen


Bibliotheken Noord Fryslân heeft op negen locaties een zadenbibliotheek en vorige week zijn er twee locaties, Franeker en Harlingen, bij gekomen.

De Zadenbibliotheek

De zadenbibliotheek is een initiatief van Stichting Zadenbibliotheek Fryslân dat vanuit Roeach in 2017 is opgezet. Het idee achter de zadenbibliotheek is om iedereen makkelijk en kosteloos aan zaad kan komen, want zaden zijn een bron van leven en maken gezond en lekker eten mogelijk.

Een zadenbibliotheek werkt net als een gewone bibliotheek, maar in plaats van boeken, leent u zaden. Als u zaden leent, zaait u ze in de tuin. Van de planten die opkomen, laat u de mooiste plant bloeien én zaad maken. Dit zaad verzamelt u en laat u drogen. Na het drogen brengt u een deel van deze zaden terug naar de zadenbieb. Uw zaden worden toegevoegd aan de collectie en weer uitgeleend.

U kunt de zaden gratis lenen. In de zadenbibliotheek geldt geen uitleentermijn en ook geen boetes. De bibliotheek werkt vanuit 100% vertrouwen. U kiest zaden die u nieuwsgierig maken of die u graag wilt hebben.

Locaties Zadenbibliotheek Noord-Fryslân

Op verschillende locaties in Noord-Fryslân vind u een zadenbibliotheek, onder anderen in de bibliotheekvestigingen Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog, Ameland, Buitenpost, De Westereen, St.- Annaparochie, Harlingen en Franeker.