BOTS in Zalen Schaaf, 17 november 2019

Bots komt voor het eerst naar Leeuwarden. Een uniek optreden op een authentieke locatie met een bijzonder verhaal.

Bots is een Nederlandse band die in 1974 is opgericht, onder andere door Hans Sanders. Andere leden van het eerste uur waren Bonkie Bongaerts, Sjors van de Molengraft, Peter de Vries en Floris Teunissen van Manen. De eerste albums werden geproduceerd door Peter Koelewijn. Sanders en Koelewijn speelden daarvoor samen in de popgroep 4 pk. De groep kwam voort uit uitgesproken linkse milieus, wat doorklonk in de maatschappijkritische teksten, en verwierf met name bekendheid door de hit Zeven dagen lang uit 1976. 


In mei 2007, tijdens de opnames van een nieuwe cd, kreeg zanger Hans Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Op 3 november 2007 overleed Sanders en de groep maakte vervolgens de opnames aan de hand van Sanders’ wensen en instructies af.

Nu na 45 jaar in het vak treden de heren op in hun huidige formatie op de planken van het authentieke Zalen Schaaf. Sjoerd van Bommel, Kees Buenen, Noudt Janssen, Rik Polman en Stephan Jankowski met in het voorprogrammaMelvin van Eldik, onze lokale held. 17 november  in Zalen Schaaf zijn de deuren open vanaf 15:00 uur. Vallen en opstaan voor het eerst in Leeuwarden.

Het concert is een initiatief van Herman Huging, die nog een cadeautje wilde geven aan de stad. De stad waar hij is opgegroeid en zo van hield. Daarom mogen bezoekers zelf bepalen wat ze willen betalen voor een entree. Pay what you want!