Zeerobben Nieuws


Een overzicht van het laatste nieuws van de grootste voetbalclub van Harlingen. Met onder andere het Jeugdjournaal en de voorbeschouwing van de 1e knock-out ronde voor de KNVB-beker. Maar ook ander nieuws zoals de waardebonnenactie die binnenkort van start gaat en een samenvatting van de Algemene Ledenvergadering die afgelopen maandag plaats vond. Dit een meer in het onderstaande overzicht.

Jeugdjournaal Zeerobben

Winst en verlies lagen ook afgelopen zaterdag weer dicht bij elkaar. Waar de één juichend van het veld ging waren anderen in mineur. Maar voor iedereen geldt: morgen weer een nieuwe competitieronde. Voor velen de achtste alweer. 

Zeerobben JO11-2 speelde afgelopen zaterdag tegen Oosterlittens JO11-1 en verloor met 2-6. (Fo-to: Frans Bode)

JO19

Na twee verliespartijen op rij tegen resp. L. Zwaluwen en Drachten was er afgelopen een knap herstel van JO19-1. In de uitwedstrijd tegen SJO Broekster Walden werd er knap met 3-0 gewonnen. En daarmee staat Zeerobben op een keurige 3e plaats in de hoofdklasse. Voor JO19-2 was AVC (nog) een maatje te groot. In Sexbierum werd het 8-1. 

JO17

JO17-1 is met een imposante reeks bezig. Afgelopen zaterdag werd de 4e overwinning opa ij geboekt. Dit keer werd CVVO met 3-1 verslagen. Dat ging niet makkelijk maar dat maakte de overwinning des te mooier. Gedeeld koploper inmiddels met Workum dat nog een wedstrijd tegoed heeft. JO17-2 speelde een spannende wedstrijd die helaas nipt met 4-5 verloren ging. En datzelfde gold voor JO17-3 dat met 3-2 verloor van Frisia. 

JO15

JO15-1 lijkt weer op de weg terug. Na de overwinning van vorige week op Frisia (JO15-2) was er nu een 8-1 overwinning op ST Stiens/DTD. Zeerobben kruipt richting 3e plaats. JO15-2 kon het tegen QVC niet bolwerken en verloor met 7-3. JO15-3 pakte vorige week haar eerste overwinning en was afgelopen zaterdag weer dichtvbij een overwinning. Maar ze beleven uiteindelijk steken op 4-4 tegen St. Anna. JO15-4 verloor in Franeker met 3-5 van sc Franeker.

JO13

En wederom een overwinning voor JO13-1. Een niet al te beste 1e helft werd voortgezet met een veel betere 2e helft en dat leverde een 5-0 overwinning op tegen fc Burgum. JO13-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd in Arum. Het werd 4-4. En Jo13-3 verloor thuis nipt met 1-2 van St.

Jacob.

JO12

In Irnsum verloor JO12-1 met 2-4 van Irnsum. Ook geen overwinning voor JO12-2. Zij verloren thuis van  Tzum met 3-0. Het gaat stukje bij beter beter met JO12-3. Tegen de nummer 2 van de ranglijst SJO WTTC werd knap met 2-2 gelijk gespeeld.

JO11

Zeerobben JO11-1 speelde tegen de koploper ONS en moest in Sneek een 6-1 nederlaag incasseren. Niet getreurd, de ploeg staat nog steeds op een keurige 2e plaats. JO11-2 verloor thuis met 2-6 van Oosterlittens en verlies was er ook voor JO11-3 dat met 2-1 verloor van Scharnegoutum.  

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Het is morgen weer lekker ouderwets druk op het Oostersportpark. Er staan maar liefst 15 jeugdwedstrijden op het programma. Wie morgen aanwezig is tip het Oostersportpark zal ervaren dat zaterdag inderdaad de mooiste dag van de week is.

De Meiden van Zeerobben

Het gaat maar goed met VR1 van Zeerobben. Er wordt volop getraind door deze groep en dat komt de prestaties ten goede. Vorige week werden er nog 2 punten verspeeld in de slotfase maar afgelopen zaterdag kwam de overwinning niet in gevaar. SWZ Boso Sneek werd met 4-1 verslagen en dat brengt VR1 op een keurige 4e plaats met nog maar 2 punten achterstand op de nummer 2. En de nummer 2 is GAVC en wie komt er morgen op bezoek? Inderdaad: GAVC. Zeerobben kan goede zaken doen dus.

Soms is het even op de tanden bijten maar de meiden van JO15-5M weten zich goed staande te houden tussen de jongens. (Foto: Gertjan Miedema)

Weer geen overwinning voor JO15-5M maar wel weer een goede wedstrijd van de meiden. Het is te zien dat de meiden in deze jongenscompetitie wekelijks beter worden. Na de 1-1 kon de wedstrijd alle kanten op. Nu was het SJO DFC dat in de slotminuten nog 2 keer scoorde maar wie weet gaat het morgen tegen fc Harlingen wel beter. Al weken wordt er uitgekeken naar deze wedstrijd. De meiden van Zeerobben tegen de jongens van fc Harlingen. Vroeg uit de veren want de wedstrijd begint al om 08.45 uur.

MO13-1 gaat stukje bij beetje vooruit. De uitslagen met dubbele cijfers ligt achter hun. Nu werd er maar met 5-0 verloren van de nummer 2 Hardegarijp. Wie weet liggen er kansen morgen in thuiswedstrijd tegen SJO Feansters MO13-1.

De meiden van MO11-1 zijn toe aan een feestje en dat feestje gaat er ook komen alleen weten we nog niet wanneer. Afgelopen zaterdag werd SWZ Boso Sneek met maar liefst 15-0 aan de kant gezet. Morgen komt de nummer 2 van de ranglijst, Heerenveense Boys, naar het Oostersportpark.

De liefhebbers van meiden/vrouwenvoetbal komen morgen wel aan hun trekken want alle teams spelen morgen een thuiswedstrijd. JO15-5 bijt om 08.45 uur de spits af en VR1 sluit om 14.00 uur af met de topper tegen GAVC. 

Voorbeschouwing  Zeerobben –  L.A.C. Frisia 1883 zo. (eerste ronde van de KNVB-beker)

Zeerobben tegen topper uit de zondag 2e klas

Het leuke van bekervoetbal bestaat uit het feit, dat je tegen amateurclubs uit de buurt mag strijden om de KNVB beker, die hun wedstrijden normaal gesproken op zondag spelen. De voorrondes voerden de Harlingers naar Stiens en let wel naar Den Helder en thuis tegen zondag 2e klasser DTD. Zeerobben won deze halve competitie met speelse gemak. Al eindigde de wedstrijd in Noord-Holland in 4 – 4 . In dit duel werd een ruime voorsprong uit handen gegeven.

Blij verrast was Zeerobben, dat ze  Frisia lootten in een lucratieve thuiswedstrijd. We verwachten uit Leeuwarden ook de nodige supporters. Bovendien lijkt dit duel op voorhand ook aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer. Twee verschillende voetbalculturen, die elkaar in de jeugdteams al met grote regelmaat hebben ontmoet. Niet eerder hebben de twee topamateurs van Friesland met elkaar op dit niveau de degens gekruist in een officiële confrontatie. Frisia staat in de competitie tweede en bivakkeerde met grote regelmaat ook in de eerste klasse van de zondagamateurs. Afgelopen jaar moesten ze weer een stapje terug doen.

Zeerobben zit na een prima start in een zogenaamd dipje. Prima voetbal en veel inzet hebben niet geleid tot de meestal verdiende maar niet gekregen punten. Zaterdag moesten ze terecht  het hoofd buigen in Winsum en belandden door dit verlies in het rechter rijtje. Vertrouwen in de selectie en de staf biedt sowieso  hoop op betere tijden. Misschien helpt het bekerduel tegen Frisia Zeerobben weer op weg.

Volgende week actie-week bij Zeerobben

Het kan niemand ontgaan zijn maar volgende week start Zeerobben met de verkoop van de waardebonnenboekjes. Na het enorme succes van vorig jaar slaan de lokale winkeliers en horeca en Zeerobben ook dit jaar weer de handen ineen.

Vanaf maandag gaat de jeugd van Zeerobben de straat op. Harlingen/Midlum en Kimswerd zijn opgedeeld in maar liefs 21 wijken. Er gaan dan ook 21 teams de straat op om te proberen de waardebonnenboekjes huis aan huis te verkopen. Het waardebonnenboekje bevat ook dit jaar weer leuke kortingsbonnen.

Dit jaar zijn er maar liefst 28 deelnemers aan de actie met vele leuke aanbiedingen. En er is voor een ieder wat. Niet alleen de supermarkten Jumbo Olaf Hermus en Plus Lunenborg doen mee maar ook winkeliers als Dio Drogisterij Jurien, de Hema, Keurslager Zijlstra, Bakkerij Overzet doen mee. En natuurlijk zijn ook Top 1 Toys, Expert en Sieb’s Oliebollen weer van de partij om er maar een paar te noemen. Maar daarnaast nog veel meer deelnemers. Wie? Vanaf maandag bellen onze jeugdleden bij u aan om u te dat vertellen en vertellen ze u graag alles over de actie.

Doe mee en steun niet alleen de voetbalvereniging Zeerobben maar ook de Harlinger ondernemers.

Goed bezochte ledenvergadering Zeerobben

Maar liefst 90 leden gaven afgelopen maandag gehoor aan de oproep van het bestuur van Zeerobben om te verschijnen op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Een opkomst waar de club trots op mag zijn, want bij de meeste sportverenigingen stokt het bij 20-30 deelnemers.
En toch, ondanks de goede opkomst, was het aantal stemgerechtigde leden nog niet voldoende om één van de belangwekkendste agendapunten in één keer af te handelen. Dat betrof namelijk het voorstel van het bestuur tot aanpassing van de statuten, vooral gericht op modernisering en aanpassing op het huidige tijdsbeeld. “
Dynamische statuten”, zo noemde voorzitter Johannes Woudstra het. Afgezien van enkele zinvolle aanvullingen vanuit de zaal gingen de wel aanwezige leden unaniem akkoord met de gepresenteerde wijzigingen. Deze zullen echter pas in stemming kunnen worden gebracht in een daartoe benodigde tweede ledenvergadering op 2 december, waar dan een tweedere meerderheid van de stemmen van de dan aanwezige leden benodigd zal zijn om de nieuwe statuten te kunnen bekrachtigen.

Zeerobben heeft een nieuwe penningmeester in de persoon van Peter Jaspers. Zeker geen onbekende binnen de club en op dit vakgebied, want hij vervulde deze rol al eens eerder. Peter stak met verve van leer, name de toehoorders tot in het kleinste detail mee in de financiële positie van de club en oogstte daarmee terecht veel lof, ook al hief hij de waarschuwende vinger over scherp zijn aan de kostenkant en met z’n allen meedoen aan maximaliseren aan de opbrengstenkant. De kantine draait bijzonder goed, sponsoring is van een goed niveau, maar lijkt al behoorlijk maximaal en de oud papier opbrengst kan beter al zit er weer een stijgende lijn in. Een aandachtspunt vormt de opbrengst van acties, dat kan en moet beter. Als alle leden hun steentje bijdragen, kunnen contributies in de hand worden gehouden en dat is en blijft een belangrijk doel.

Jaarlijks reikt Zeerobben de Wolter Bakker Trofee uit aan een lid dat als voorbeeld gesteld kan worden voor alle vrijwilligers. Zeg maar een super vrijwilliger. Die eer viel dit jaar te beurt aan een groep van vrijwilligers, namelijk de kantineploeg. Zij vormen onder aanvoering van bestuurslid Gerrit Bos een grote en hechte ploeg die altijd voor de club dienstbaar en in de weer zijn op momenten dat anderen de kantine bevolken om plezier te maken. Dat hou je alleen vol als je er zelf ook plezier aan beleeft en dat is precies wat ze doen en uitstralen. Vandaar een terechte beloning in de vorm van de Wolter Bakker Trofee.

De kantineploeg mocht dit jaar de Wolter Bakker Trofee in ontvangst nemen. (Foto: Frans Bode)

Bij de bestuursverkiezingen werd Peter Jaspers benoemd als opvolger van Roland Zijlstra, bekrachtigde de vergadering de kandidatuur van secretaris Evelyn Soolsma voor weer een periode van 3 jaar en moest er helaas een vacature blijven staan op de positie van Jeugdvoorzitter. Deze functie is neergelegd door Lieuwe Wesselius, die wel deel blijft uitmaken van het jeugdbestuur, maar niet meer in de rol van Jeugdvoorzitter vanuit het hoofdbestuur. Lieuwe werd bedankt voor zijn tomeloze inzet over de afgelopen jaren en kreeg de daarvoor gebruikelijk beloning in de vorm van een “steentje” in de bestuursmuur in de hal van het clubhuis. Een plekje dat uiteraard ook was weggelegd voor Roland Zijlstra.

Lieuwe Wesselius nam afscheid als jeugdvoorzitter maar blijft actief binnen de club. (Foto: Frans Bode)

De uitvoerige presentaties en de betrokken wijze waarop de toehoorders daarop ook reageerden, maakten het toch weer laat, want het was  al na half elf alvorens Johannes Woudstra de leden huiswaarts kon laten gaan. Vervolg op 2 december…

Respect!!

Internationaal topscheidsrechter Björn Kuipers wordt nog steeds regelmatig geconfronteerd met verruwing in het gedrag van spelers. Niet alleen in de eredivisie maar hij ziet het ook als toeschouwer bij jeugd- en amateurwedstrijden. Kuipers wil graag een tegengeluid laten horen en dat tegengeluid is er gekomen in de vorm van een boekje. Het boekje wordt ingeleid door Björn Kuipers en bevat zes grote verhalen, vier strips, drie informatieve artikelen over onderwerpen die zijdelings aan de thema’s zijn gerelateerd: kauwgom, roken en dyslexie, een wetenschappelijk artikel over groepsgedrag en een brief van een meisje dat worstelt met haar identiteit.

Het boekje is gericht op leerlingen van groep 8 en wordt gratis via de scholen ter beschikking gesteld aan alle leerlingen van groep 8. Het deed echter Martin Kingma (leider JO11-3) en coördinator Jeroen Pol (leider JO12-3) besluiten om de boekjes te bestellen en ook binnen JO12-1, JO12-2 en JO12-3 uit te delen.  En dat gebeurde afgelopen zaterdag na de wedstrijd. Een mooi en zinvol gebaar van deze enthousiaste leiders.