Getuigen gevraagd voor “pakketbezorger” en tevens waarschuwing.


De politie vraagt u om het volgende: Op donderdag 21 november 2019 omstreeks 12:20 uur werd er in Harlingen aan de Zuiderhaven aangebeld bij de intercom van een appartementencomplex.

De manspersoon die insprak op de intercom vertelde dat hij een pakketje had voor de bewoner. De bewoner deed de deur open voor de man. De bewoner moest de pinpas en pincode afgeven aan de ” pakketbezorger”. De manspersoon ging naar beneden om het pakketje te halen maar kwam niet meer terug.

Signalement: man, blanke huidskleur, leeftijd 20-25 jaar, normaal postuur, lengte 180-185, donkerblond gedekt kapsel met slagen. kleding: donker jack met rood gekleurde biezen en spijkerbroek. Sprak Nederlands.

De bewoner kwam er op tijd achter dat het niet deugde en heeft daarna de pinpas geblokkeerd. Er zijn geen gegevens bekend van een eventuele auto.