Zeerobben Nieuws


Een overzicht van het nieuws van zmvv Zeerobben met onder andere het Jeugdjournaal, de Meiden van Zeerobben en de voorbeschouwing van het vlaggenschip van Zeerobben die aanstaande zaterdag op bezoek gaat bij de koploper in de 1e klasse E Oranje Nassau uit Groningen. Maar ook nieuws op actiegebied zoals de actie voor de voedselbank.

Jeugdjournaal Zeerobben

Vallen en opstaan in de wedstrijd van JO9-1 tegen Feanstars. (Foto: Wies Procee)

Er waren weer veel verrassingen en emoties liepen soms hoog op. Er gebeurt elke zaterdag weer heel veel op en rond de velden. Zo ook afgelopen zaterdag.

JO19

JO19-1 heeft de streekderby tegen Franeker niet in winst weten om te zetten. In Franeker werd er met 4-2 verloren hetgeen Zeerobben doet afzakken naar de 4e plaats. Morgen een goede kans om tegen de nummer 3 van de ranglijst, Stiens, een goed resultaat te halen. Een keurige 5-1 overwinning was er voor JO19-2 in de wedstrijd tegen Joure. Met 11 punten staat JO19-2 keurig op een 5e plaats in de competitie.

JO17

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en Joure eindigde onbeslist. Zeerobben dacht de buit binnen te hebben maar zag Joure in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker maken. Zuur maar ookmdat is sport. Het werd 2-2. Op Ameland moest JO17-2 de punten aan Geel Wit laten. Het werd 3-1. JO17-3 daarentegen pakte weer de drie punten door thuis met 4-1 van Dr. Boys te winnen.

JO15

JO15-1 kende niet veel moeite met SJO Broekster Walden en won de uitwedstrijd met 0-3. En door het gelijke spel van Buitenpost is Zeerobben weer terug in de top 3. JO15-2 speelde een doordeweekse wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek en behaalde een overwinning met dubbele cijfers. Het werd maar liefst 12-0. JO15-3 trof een oude bekende uit de bekercompetitie. Destijds werd er al fors verloren van Berlikum en ook nu was JO15-3 niet opgewassen tegen Berlikum. Er werd met 7-0 verloren.

JO13

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en FVC eindigde onbeslist. Na een spannende wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. En dat brengt Zeerobben niet dichterbij de koploper. De achterstand blijft 2 punten. JO13-2 verloor de uitwedstrijd tegen Oosterlittens nipt met 3-2 en verlies was er ook voor JO13-3 in de wedstrijd tegen SJO Warga/WWS. Het werd 4-0.

JO12

JO12-1 was niet opgewassen tegen SWZ Boso Sneek. In Sneek werd er met 5-0 verloren van de koploper. Workum bleek met 1-7 een maatje te groot voor JO12-2 en JO12-3 speelde een wel heel doelpuntrijke wedstrijd. Tegen Workum werd het 5-5. Wat een wedstrijd is dat geweest.

JO11

JO11-1 speelde een spannende pot tegen FVC. Het werd uiteindelijk een 4-2 overwinning voor de jongens uit Leeuwarden die Zeerobben nu op de ranglijst passeren. JO11-2 pakte een fraaie 8-3 overwinning op QVC en JO11-3 verloor met 0-4 van ST Stiens/DTD. 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes

Afgelopen woensdagmiddag was een hele speciale middag voor de Waddenrobkes en de kinderen van de JO8 groep. De Pieten hadden aangekondigd dat ze naar Zeerobben kwamen om daar training te geven. De Pieten waren er mooi op tijd maar oh, oh, oh wat hadden ze een slecht weer meegenomen. Het regende pijpenstelen op het Oostersportpark. Geen probleem zeiden de Pieten. We zetten 2 goaltjes in de kantine en gaan penalty’s nemen en trucjes doen. En dat gebeurde. Even later was de kantine omgebouwd tot een echte Arena en de kinderen gingen fanatiek van start. En zo konden de Pieten de kinderen van Zeerobben toch nog iets leren. Na afloop was er voor alle kinderen een mooi kado’tje. Een prachtige groen-witte fietsbel met het logo van Zeerobben erop. Daar gaan we zaterdag a.s. zeker meer van horen. (Foto: Frans Bode)

Zaterdag

Nog 2 topdagen voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Zaterdag en volgende week is er nog volop jeugdvoetbal op het Oostersportpark. Daarna duiken de teams de winterstop in. Maar eerst zaterdag nog gewoon lekker 15 thuiswedstrijden die ook zaterdag weer de mooiste dag van de week maken. Vanaf kwart voor negen gaan de wedstrijden los.

De meiden van Zeerobben

De vrouwen van VR1 wonnen van Mulier en staan inmiddels op een 3e plaats. (Foto: Frans Bode)

Na de 0-0 vorige week tegen de nummer 2 GAVC stond er afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Mulier op het programma. Mulier staat onderaan maar bleek een taaie tegenstander. Toch werd er gewonnen. De uitslag had, gezien het aantal kansen, wel wat hoger mogen uitvallen wellicht maar 2-0 levert ook gewoon 3 punten op en een mooie 3e plaats. Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen ST Stiens/DTD VR3 maar op het laatste moment is bekend geworden dat de tegenstander niet genoeg speelsters heeft en dus is de wedstrijd uitgesteld.

Laat de meiden van JO15-5M maar schuiven in die jongenscompetitie. Vorige week werd er al gewonnen van fc Harlingen en afgelopen zaterdag werd er wederom gewonnen. De uitwedstrijd in Bolsward eindigde in een 0-3 overwinning. JO15-5M staat keurig op een 6e plaats in de competitie en heeft nog 2 wedstrijden te spelen. Is de top 3 haalbaar..?

De sfeer binnen MO13-1 is top. Ondanks de verliespartijen vinden de meiden het nog steeds erg leuk en is de sfeer dus goed. Dit keer werd er met 16-0 van de koploper Leovardia verloren maar Zaterdag gaan de meisjes er gewoon weer voor in de thuiswedstrijd tegen Geel Wit.

MO11-1 is op papier nog geen kampioen maar geen mens die daar nog aan twijfelt. Met 21 punten uit 7 wedstrijden staan ze fier bovenaan. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Urk. Altijd leuk!

Voorbeschouwing  Oranje Nassau Groningen – Zeerobben

Koploper ON Groningen, nieuwe uitdaging voor Zeerobben

Vorig jaar moesten de Groningers het hoofd buigen voor HZVV, dat vliegend kampioen werd , met als goede tweede ON Groningen. In voetbalseizoen 2018/19 hadden de groenwitten het moeilijk in Groningen. De wedstrijd in Harlingen eindigde toen in een kansloze nederlaag. Op bezoek bij onze Oosterburen werd nipt met 3 – 2 verloren. De waarheid gebiedt te zeggen, dat ook in deze partij Zeerobben geen aanspraak mocht maken op resultaat. De laatste overwinning dateert uit een seizoen daarvoor. Thuis werd het toen  3 – 0  en leefden de Harlingers in een overwinningsflow en waren zowaar even medekoploper. Nu is het ON Groningen, dat de koppositie inneemt met 5 x winst en 3 x gelijk, staat de ploeg op 18 punten samen met het verrassende Pelikaan S.                                                 

Afgelopen zaterdag won de komende tegenstander met 1 – 2 bij Drachtster Boys. Meest opmerkelijke verlies van ONG was begin oktober thuis tegen SVI. En juist tegen dit team speelde Zeerobben onlangs één van z’n beste wedstrijden van dit nog prille seizoen. Met deze opsteker na een aantal verliespartijen kan met goede moed richting Groningen worden vertrokken.  Elk resultaat tegen één van de kampioenskandidaten zal dat vertrouwen binnen deze selectie vergroten. De meereizende supporters zullen al hun steun aan het vlaggenschip  geven en wie weet rolt het kwartje onze kant eens uit. Het is mogelijk met de strijdlust van afgelopen zaterdag.

Zeerobben en Voedselbank steken handen ineen

Nog een week en dan wordt op 7 december de waardebonnenactie, door Zeerobben georganiseerd, afgesloten. Dan zal de voorlopige opbrengst van deze succesvolle actie bekend gemaakt worden en ontvangen de jeugdteams hun bijdrage voor de teampot. Het zal ongetwijfeld een fantastische dag worden voor de leden van Zeerobben. Maar Zeerobben wil nog een stapje verder gaan en het succes breder trekken.Het zou toch mooi zijn als niet alleen de leden van Zeerobben profiteren van acties maar dat ook andere mensen kunnen profiteren van acties. Mensen die het misschien wel veel meer nodig hebben. Daarom is voor zaterdag 7 december de samenwerking gezocht met de Voedselbank “De helpende hand”.  Deze voedselbank is werkzaam in Harlingen en de Waadhoeke. Het doel van de voedselbank is mensen bij te staan door voedselpakketten beschikbaar te stellen in een periode waarin dat heel erg nodig is. Tegelijk wil de voedselbank meehelpen te zoeken naar een uitweg uit de problemen. Het wordt echter steeds moeilijker om de voedselpakketten met de producten te vullen.

Dat heeft de organisatie van de “waardebonnenactie” doen besluiten om op 7 december houdbare producten in te gaan zamelen voor de Voedselbank. Er komen die dag (voor velen de laatste speeldag van dit jaar) veel mensen naar de kantine en wat zou het mooi zijn als iedereen, van groot tot klein, iets mee neemt. Vrijwilligers van Zeerobben staan dan klaar om de producten in ontvangst te nemen. De leden worden via interne kanalen geinformeerd over welke producten ingeleverd kunnen worden. Zo zal 7 december hopelijk niet alleen een succesvolle dag worden voor de leden van Zeerobben maar ook voor de voedselbank “de helpende hand”.