De “Jonge Seunen” van fc Harlingen


Met de handen op de rug lijkt het een echte “Ouwe Seun” maar niks is minder waar. Dit zijn de jongste talenten (onder 8 jaar) bij fc Harlingen. De “Jonge Seunen” namen het vorige week op tegen de “Wadlopers”. Beide teams worden klaar gestoomd om na de winterstop ook met de echte competitie mee te gaan doen. 

De jeugdgroep onder de 8 jaar is groeiende en dat is fijn om te zien maar er zit wel veel verschil in leeftijd bij deze groep. FcHarlingen kijkt natuurlijk goed naar de jeugdige talentjes want plezier moet ten alle tijden voorop staan. Daarom spelen de allerkleinste jeugdleden nog geen competitie. Eerst maar lekker trainen elke week en  onderlinge wedstrijdjes in de pannakooi of op klein veld spelen. Dat is vaak al meer dan genoeg. De wat oudere kinderen van de JO8 worden al wel klaargestoomd voor de competitie. De bedoeling is dat deze groep na de winterstop aan de competitie mee gaan doen want alleen dan ervaren ze wat het is om “uit” en “thuis” wedstrijdjes te spelen. Uiteraard zullen ze het op gaan nemen tegen leeftijdsgenootjes. Coördinator en trainer CatrinusBouwhuis heeft de groep, in samenwerking met de overige trainers, goed onder controle. Er wordt spelenderwijs veel geleerd en er is een hoop plezier.

Wil jij nou ook heel graag voetballen? Dan mag je altijdlekker vrijblijvend een paar keer mee trainen. Pas dan ervaar je de gezelligheid en het plezier wat de jeugdleden beleven bij fc Harlingen. Trainingstijden van de jongste jeugd (JO8, JO9, JO10 en JO11) zijn op maandag- en woensdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur. Voor meer info, trainingsdagen en/of tijden van de overige jeugdteams bij fc Harlingen kun je de website raadplegen.