Verkeerswaarschuwing: verraderlijke weersomstandigheden


Verkeerswaarschuwing: het wordt een winterse nacht met verraderlijke weersomstandigheden als het gaat om de kans op gladheid en slecht zicht. Zo komt het vanavond en vannacht op de meeste plaatsen tot lichte vorst met -1 tot -3 graden. In de kustgebieden en op de Wadden +1 tot +3 graden met vorst aan de grond. Er kan mist ontstaan of dichte mist. Dit met name in het oosten, midden en noorden.

Morgenochtend begint de dag met de kans op mist of dichte mist en op veel plaatsen temperaturen (iets) onder nul. 

Morgenavond, in de nacht naar maandag toe en maandagochtend in de kustgebieden en op de Wadden kans op een paar buitjes. Temperaturen tussen – 1 en +3 graden. Op veel plaatsen grondvorst en kans op verraderlijke gladheid.

Piet Paulusma