Jeugdoverzicht fc Harlingen


De jeugdteams maken zich op voor de welverdiende winterstop. De najaarscompetitie is (bijna) gespeeld en begin februari zal de voorjaarscompetitie weer van start gaan. Tot aan die tijd is het even bijkomen, evalueren en verbeteren. Voor komend weekend staan er nog 3 uit- en 1 thuiswedstrijd bij de jeugd op het programma. Maar eerst kijken we naar afgelopen week, want wat werd er weer een plezier gemaakt! Een mooi overzicht van wat er zich afspeelde bij alle jeugdteams:

fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Wat hebben deze jonge talenten voor een plezier gezorgd rond en op de velden van fc Harlingen. Het plezier, gedrevenheid, trainingen én de prachtige wedstrijdjes moeten we voor nu even missen. Maar na de kerstvakantie zullen we zeker weer van ze horen!

fc Harlingen JO11/JO12

De jongens en meisjes van JO11-1 speelden vorige week al hun laatste competitiewedstrijd en zij zijn  voorlopig op een derde plaats geëindigd. Een sterke tegenstander troffen de jongens van JO12-1 afgelopen weekend in IJlst  waar ze het opnamen tegen de nummer 2 van de ranglijst; St.IJVC/Blauwhuis JO12-1. Winnen konden de Harlingers niet maar ze konden wel de score beperkt houden tot 6-1.

fc Harlingen JO13

In de laatste thuiswedstrijd wist JO13-1 overtuigend te winnen van Leovardia JO13-2 met 5-0 en hiermee sluiten zij hun competitie af met een (voorlopige) derde plaats! Helemaal klaar is dit team nog niet want zij gaan zich opmaken voor de 2e ronde van de knock-outfase om de KNVB districtsbeker. Op 18 januari om 10.00 uur zal op eigen veld tegen SC Franeker JO13-1 gestreden worden voor de volgende ronde.

fc Harlingen JO15/MO15

Voor de jongens van JO15-1 staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Nadat ze in Oudemirdum een verlies van 2-1 moesten accepteren tegen St.NOK/Bakhuizen JO15-1 gaan ze er nog 1 keer tegenaan. In en tegen Scharnegoutum JO15-1 moet er gewonnen worden willen de jongens bij de top blijven. JO15-2 speelde een meer dan prima laatste wedstrijd voor de winterstop afgelopen zaterdag tegen TOP’63 JO15-1 en wisten dikverdiend te winnen met 8-2!

Fc Harlingen JO17/MO17

Met een zeer fraaie 4-6 overwinning op Oosterlittens JO17-1 kwamen de mannen van JO17-1 met de 3 punten thuis.  Aanstaande zaterdag volgt de volgende uitdaging namelijk in en tegen koploper Deinum JO17-1 dat nog ongeslagen is. MO17-1 mag het zaterdag in Sint Johannesga op gaan nemen tegen de meiden van DWP MO17-1. De laatste wedstrijd voor deze jonge vrouwen van fc Harlingen is op maandag 16 december om 19.30 uur. Dan nemen ze het thuis op tegen FC Wolvega MO17-1.

fc Harlingen JO19

Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, toch was het fc Harlingen JO19-1 dat het initiatief nam. Foto: P. IJdema

Een overtuigende overwinning van 3-0 op SC Franeker JO19-2 afgelopen weekend voor de mannen van JO19-1. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmJTaEeS en zijn gemaakt door Peter IJdema.  Nog 1 wedstrijd te gaan en dit betreft een inhaalwedstrijd tegen Makkum JO19-1 welke zaterdag thuis om 14.30 uur gespeeld gaat worden.

Jeugdprogramma fc Harlingen

Zaterdag 14 december, THUIS:

14.30 uur fc Harlingen JO19-1 – Makkum JO19-1

Zaterdag 14 december, UIT:

10.30 uur Scharnegoutum JO15-1 – fc Harlingen JO15-1

11.00 uur DWP MO17-1 – fc Harlingen MO17-1

12.00 uur S.F. Deinum JO17-1 – fc Harlingen JO17-1

Maandag 16 december, THUIS:

19.30 uur fc Harlingen MO17-1 – FC Wolvega MO17-1

En dan zal het stil gaan worden op de velden van fc Harlingen. Maar dat betekend niet dat “we” stilstaan. Het wekelijkse jeugdoverzicht zal voor een paar weken gemist moeten worden maar op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent fc Harlingen kan altijd! Kijk regelmatig op de website www.fc-harlingen.nl of volg ons op Social Media via Facebook  (https://www.facebook.com/fcharlingen/ ) , Instagram (fcharlingen) en Twitter (@fcHarlingen)!