Weekoverzicht HMHC


HMHC MB1 herfstkampioen

De fanatieke meiden van MB1

De fanatieke meiden van B1 hebben op 30 november j.l. de titel herfstkampioen binnengesleept na een reeks spannende wedstrijden. De laatste wedstrijd speelden ze tegen Quick Stick MB2. De wedstrijd begon erg rommelig, zouden dat de zenuwen zijn? Toch bleven de meiden knokken, zoals ze altijd doen: de kracht van het team. Er ontstonden mooie acties, waardoor de meiden maar liefst vier keer wisten te scoren. Wegens het ietwat rommelige spel kon Quick Stick ook nog een doelpuntje maken, maar gelukkig had dit geen invloed op de winst. De meiden waren enorm blij en hebben het ook zeker verdiend. Herfstkampioen betekent voor deze meiden dat ze na de winterstop in de landelijke subtop competitie geplaatst gaan worden. Dat gaat een leerzame periode worden. Ze zullen hard aan de bak moeten, maar het zal zeker een unieke ervaring zijn. We wensen ze dan ook veel plezier en succes!

HMHC dames 1 en 2 beginnen zaalcompetitie met winst

Harlinger dames 1 blokkeerde afgelopen weekend alle strafcorners

De dames van HMHC zijn de zaalcompetitie uitstekend begonnen. Zowel Dames 1 als Dames 2 wonnen twee keer en haalden de volle score in het eerste zaalweekend. Ook vrijwel alle andere teams, jongens en meisjes, speelden afgelopen weekend hun eerste zaalwedstrijden. Thuiswedstrijden spelen de teams van HMHC zowel in Harlingen als in Franeker, omdat er in Harlingen onvoldoende zaalruimte beschikbaar is. Vrijwel iedere zondag tot begin maart wordt er zaalhockey gespeeld in de Waddenhal.

Dames 1 neemt 6 punten mee uit Hoogezand

De dames van Dames 1 speelden afgelopen zaterdag in Hoogezand. Van Daring (Hoogezand) wisten zij met 3-0 te winnen, waarna zij van Hondsrug (Zuidlaren) met 3-1 wonnen. Hiermee zijn ze koploper in de eerste klasse. Op zondag 15 december spelen ze weer, dan in Groningen.

Dames 2 wint twee keer in Scheemda

Ook Dames 2 moest afgelopen zaterdag richting Groningen. Ze speelden twee wedstrijden in Scheemda tegen twee clubs uit de stad Groningen. De Harlinger dames wonnen beide wedstrijden, met 4-2 van GCHC en met 3-1 van GHBS. Ook deze dames zijn nu koploper, in de tweede klasse. Op zondag 15 december spelen ze weer twee wedstrijden, dan in de prachtige Hockeydome in Leeuwarden.

Diac Medical stelt AED ter beschikking aan HMHC

Jesse Jonkmans overhandigt de AED

HMHC staat voor hockey in Harlingen, waar plezier, passie en prestatie belangrijke kernwaarden zijn.

Gedurende het seizoen wordt er iedere week intensief getraind, waar op zaterdag en zondag de competitiewedstrijden worden gespeeld.

Vanzelfsprekend loopt er dan in het “heetst van de strijd” wel eens een speler of speelster een blessure op. Het nodige ijs of de aanwezige EHBO-koffer doet dan al vaak wonderen.

Soms echter, lezen we over een ernstiger incident op een sportveld, namelijk een hartstilstand. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

Diac Medical is een Harlinger onderneming, welke gespecialiseerd is in een aanbod van o.a. gebruikte ambulances en aanverwante gebruikte of nieuwe medische apparatuur. ,,We zijn wereldwijd actief, leveren hoogwaardige producten, beschikken over een prima klantenservice en bezorgen binnen de afgesproken tijd”. ,,Dat is in de kern wat wij doen”; zo vertelt Jesse Jonkman, medewerker van Diac Medical. Hij is, met een tussenpoos vanwege gevolgde studie al een jarenlang trouw lid van HMHC, en inmiddels speler van Heren 1. Afgelopen zondag overhandigde Jesse aan HMHC-voorzitter Frank Burkels en sponsorcommissie-voorzitter Erik Hauser een nieuwe AED.

Jesse: ,,Met het ter beschikking stellen van deze AED, leveren wij graag een veilige bijdrage aan de Harlinger Hockey-vereniging ”. Of dit nog niet genoeg was, werd ook nog een geldelijke bijdrage ter beschikking gesteld. HMHC bedankt Diac Medical voor dit fantastische gebaar!