Weekendoverzicht fc Harlingen

De vrouwen van fc Harlingen 1 wisten afgelopen zaterdag met 2-1 te winnen van Scharnegoutum VR1. Peter IJdema heeft hier foto’s gemaakt en die zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmJTapMM . De inhaalwedstrijd van woensdagavond in Stavoren kon helaas niet gewonnen worden. Het werd 4-0 voor QVC VR1.

fc Harlingen VR1

fc Harlingen 1 pakte afgelopen zondag in Groningen een punt tegen de koploper De Wilper Boys. De thuisploeg had de eerste helft het meeste balbezit en kreeg een aantal hoekschoppen maar deed hier echter niets mee wat gevaar opleverde. Na ruim een half uur spelen kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een Harlinger en hiervoor gaf de scheidsrechter een strafschop. De thuisploeg wist hier wel raad mee en zette de 1-0 ruststand op het scorebord. Na de rust een beetje hetzelfde beeld als daarvoor. De Wilper Boys waren meer aan de bal, maar de Harlinger defensie stond goed. Ook nu deed de tegenstander niks met de vele hoekschoppen die men kreeg. Er waren tot dan toe weinig hoogtepunten te noteren, totdat na ruim een uur spelen Siefko Jager er vandoor ging en onreglementair werd afgestopt en fc Harlingen een vrij trap kreeg. Deze belandde in de zestien waarna Sjouke Bootsma precies op de goede plek stond om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten: 1-1. Mooier werd het voetbal hierna niet, maar de Harlinger defensie gaf geen krimp en hield keurig stand. Het bleef spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer en dus pakte fc Harlingen een punt tegen de koploper.

Komend weekend:


Pupil van de Week Matteo Wierda

De mannen van fc Harlingen 1 spelen zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop waarbij Rival Mosselen de wedstrijdsponsor is. Ook deze keer wordt er gespeeld tegen een onbekende tegenstander, want dan komt Langweer op bezoek.  Voor beide teams telt zondag alleen de winst. Langweer verloor de laatste vier duels, maar was niet altijd de mindere ploeg. fc Harlingen behaalde in de laatste twee duels vier punten. Als er zondag word gewonnen, dan sluit men met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af. Op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur de wedstrijd en Pupil van de Week Matteo Wierda mag de aftrap verrichten.

Matteo  is 10 jaar en zit op basisschool De Skelp in Drachten. Matteo vind het erg leuk om Pupil van de Week te zijn zondag en begint te vertellen: “Ik zat eerst op wedstrijdzwemmen omdat mijn broers dat ook deden, maar voetballen vind ik veel leuker. Na veel oefenen op het voetbalveldje in de grote speeltuin kwam ik in februari of maart 2019 bij fc Harlingen voetballen in JO10. Mijn positie in het veld? Ik kan overal wel staan. Ook keepen kan ik wel goed. Ik vind het voetballen bij fc Harlingen heel leuk omdat we een leuk team hebben met leuke begeleiders en trainers zoals Rico en Youri. Ik vind het ook leuk om op zaterdag na de wedstrijd op de club te blijven om met vrienden te voetballen en naar andere wedstrijden kijken. Het is altijd gezellig. We zijn ook twee keer naar Cambuur geweest met fc Harlingen en de laatste keer mochten we de line-up doen. Dat was ook heel leuk!” Als Matteo  niet buiten aan het voetballen is dan kijkt hij thuis naar voetballen op Fox Sport en naar voetbal filmpjes op YouTube laat vader Siebrand weten. “Soms ziet hij een trucje van een voetballer op tv en dan gaat hij dat in de speeltuin proberen en oefenen.” Matteo zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Lasse Schöne. Tenslotte laat Matteo nog weten dat zijn lievelingseten witte spaghetti is (spaghetti Carbonara) en kan soms zo lang zeuren tegen zijn vader, net zo lang als nodig is, totdat ze dat gaan eten. Matteo heeft erg veel zin in zondag: “ik mag de hele middag bij fc Harlingen 1 zijn. Ik mag ook bij de spelers in de bestuurskamer zitten en bij hun op de bank zitten. Ik hoop dat ze winnen!

Na de wedstrijd zal er live muziek zijn met medewerking van Benny Bakker. Ook zal het Rad van Fortuin zijn rondjes weer gaan draaien en zijn er leuke prijsjes te winnen.

Programma senioren:

Zaterdag 14 december, UIT:

14.30 uur SDS VR1 –  fc Harlingen VR1

Zondag 15 december, THUIS:

09.45 uur fc Harlingen 3 – LAC Frisia 3

12.00 uur fc Harlingen 2 – Drachten 3

14.00 uur fc Harlingen 1 – Langweer 1

Zondag 15 december, UIT:

10.00 uur vv Gersloot 1 – fc Harlingen 4