Shell opent station in Franeker


Het voormalige Texaco station aan de burgemeester J. Dijkstraweg gaat vanaf 10 januari 2020 verder als een Shell station. Het station wat in de volksmond beter bekend is als het “mooi weer station” is per 3 december overgegaan in nieuwe handen en zal volgend jaar als bemande Shell locatie geëxploiteerd worden.

Bakery & Food

Exploitatie van het station is in handen van Johan Bootsma. Bootsma is al jaren een bekend gezicht in de Franeker als horeca-exploitant van onder meer Sportkantine de Trije.

Begin volgend jaar zal de bestaande shop worden uitgebreid en zal het assortiment worden verbreed met onder andere belegde broodjes en hartige snacks. Ook het leveren van kwaliteitskoffie zal een
belangrijk speerpunt worden in de shop. “We willen de shop uitbreiden met een volwaardig Bakery & Food concept en passanten en bedrijven in Franeker bedienen in deze markt. Men moet bij ons terecht kunnen voor een ontbijtje, een gezonde lunch maar ook een auto gerelateerd assortiment”, aldus Bootsma.

Shell

Voor Shell was Franeker een logische keuze. Dit is de eerste locatie tussen de kop van Noord Holland en Leeuwarden of Sneek en vult hiermee perfect het dekkingsgebied van Shell stations in Noord Nederland aan. De officiële opening van het station zal in de loop van januari plaatsvinden.