Omrop Fryslân: Noordelijke brouwers maken historisch bier in Harlingen


Een grote groep bierbrouwers uit Noord-Nederland gaat maandag in Het Brouwdok in Harlingen aan de slag met een historisch bierrecept. In het middeleeuws biertje zitten lokale ingrediënten, zoals Hollandse mout en noordelijk hop. De opbrengst van het bijzondere biertje gaat voor een groot deel naar het onderhoud van het orgel in de Martinikerk in Groningen.

Gerard Ypenga van Het Brouwdok vertelt over het recept voor het middeleeuws biertje. “In onze botteltank kunnen we zo’n 4000 liter bottelen. We hebben hier een moderne brouwerij, waar we in Harlingen erg blij mee zijn. In dit oude recept werken ze met heel veel haver, dat we apart behandelden omdat het een heel bijzondere grondstof is.” Lees verder op Omrop Fryslân.nl