Ingezonden: Aangespoeld plastic strand


Na herhaalde telefoontjes naar de gemeente en geen enkele reactie, een opmerking mijnerzijds:

Als hondenbezitter loop ik elke morgen en middag langs de zeedijk. Na de storm van afgelopen dagen ligt er enorm veel aangespoeld plastic, netten, kunststof buizen en nog veel meer aan de (hoge) vloedlijn.

Wij als hondenbezitters lopen samen vaak het strand op te ruimen. Nu ligt er zoveel aan netten, kunststof, jerrycans en ga maar door dat wij het niet meer kunnen dragen. Wij hebben het al bij de afvalbakjes neergelegd, maar het autootje wat normaliter langskomt s’morgens hebben wij al meer als een week niet gezien.

Juist nu, na de storm zou deze zijn ronde moeten maken denk is, gemakkelijk en wel zo schoon op het strand waar wij zo trots op zijn! Alle afvalbakken zijn inmiddels vol van iedereen die de troep opruimt, laat de gemeente die nu eindelijk legen!

Ook heb ik nog een vraag namens de hondenbezitters; de zakjes die aan de vuilnisbakjes hangen zijn kapot(gemaakt). kunnen er weer een of twee aan de vuilnisbakken worden gemonteerd, zodat wij de hondenpoep netjes kunnen oppakken en opruimen?

Hopelijk gebeurd er iets en komt het niet meer voor, bijgaand een paar foto’s van de verzamelde troep.

Met vriendelijke groet,

Ben Koelman