Sjantermiddag op 1 maart met scherpe discussies over toekomst Harlingen


Traditiegetrouw gaan we op zondag 1 maart weer lekker discussiëren over onze gemeente. Dit doen we aan de hand van scherpe stellingen waarbij we iedereen uitnodigen om te reageren. Dit keer willen we echt weten wat er bij jullie speelt! Dus maak van je hart geen woordkuil en kom 1 maart lekker sjanteren in de Lichtboei!

Want wat wil jij? Gaat jeugdzorg boven alles of zijn er grenzen aan de zorg? Moet je voor je cultuur nu maar naar Franeker of hoort een stad als Harlingen een cultureel centrum te hebben? En moet de gemeente zich niet meer bemoeien met zijn regels bij toeristische bewoning of moeten onze huizen altijd eerst naar betaalbare jongerenhuisvesting gaan?

Om goed uit te leggen waar er de afgelopen tijd aan gewerkt is, en wat er nog staat te gebeuren zijn de drie wethouders ook aanwezig. Paul Schoute, Harry Boon en Hein Kuiken zullen de stellingen introduceren. Daarna is het aan het publiek om met elkaar in discussie te gaan.

De middag zal onder leiding staan van Habtamu de Hoop. Habtamu is raadslid voor de PvdA in onze buurgemeente Súdwest-Fryslân en jullie kennen hem misschien wel als presentator van het Jeugdjournaal. Ook was hij finalist in het programma Op weg naar het Lagerhuis. Een echte debater dus die de touwtjes strak in handen houdt.

Scherpe stellingen waarvan we zeker weten dat er debat ontstaat. Maar ook tijd voor muziek en drankje. Hopelijk zien we jullie allemaal op zondag 1 maart vanaf 14:30 uur in de Lichtboei. Het eerste drankje is als vanouds weer op onze rekening.