Géén Harlinger Feestweek, wél ‘Welkom aan Zee’ festival in petto!


Als het aan BENG, Stichting Evenementen Harlingen (SEH) en de gemeente Harlingen ligt, komt er na de versoepeling van de corona lockdown een nieuw festival vóór en mét Harlingen!  

‘Welkom aan Zee’ festival

Het festival, waarbij het stadshart fungeert als festivalterrein, wordt gecoördineerd door BENG. Samen met de SEH en de gemeente Harlingen slaan we de handen ineen en hebben we een dol fijn ‘Welkom aan Zee’ festival voor héél Harlingen in petto! 

Evenementen zijn belangrijk voor onze stad. Ze zorgen voor levendigheid, saamhorigheid en economische spin-off. Met ‘welkom aan Zee’ haken we aan bij het ingeslagen pad van de citymarketing. Muziek, theater, kunst, vermaak en gezelligheid: dat is waar het culturele festival ‘Welkom aan Zee’ om draait. 

Géén Harlinger Feestweek

In verband met het coronavirus zijn veel evenementen in Harlingen al afgelast of verplaatst. Het virus zorgt er ook voor dat de Harlinger Feestweek, welke gepland stond voor de tweede week van juni, met o.a. Zomer Kermis, Lanenkaatsen, Stadswandeling, Tobbedansen, 30 jaar Straatfestival, StreetLive, Bengels en een Local Fair wordt afgelast. De organisatie van het Lanenkaatsen heeft besloten om het sportevenement door te schuiven naar 2021. De rest van de evenementen wordt mogelijk verplaatst naar het ‘Welkom aan Zee’ festival.

Alle evenementen verzetten is niet zo simpel. Daar is niet zoveel plek voor op de evenementenkalender en het zou te veel vragen van de politie- en gemeentecapaciteit. Daarom hebben we bedacht om een aantal evenementen samen te voegen binnen het festival ‘Welkom aan Zee’, dan zou dat probleem er niet zijn. “Als we op deze manier het festival kunnen uitbreiden, dan is er minder capaciteit nodig dan wanneer je alle evenementen los zou verplaatsen”, laat BENG weten.  

Wanneer?

Het is nu nog gissen wanneer het nieuwe festival ‘Welkom aan Zee’ haar vuurdoop zal hebben. Samen met de gemeente kijkt de organisatie naar een geschikt weekend na de zomervakantie. Wellicht lukt het eind augustus in plaats van het afgelaste Visserijdagen weekend dit jaar, maar dat is héél optimistisch en daar is nu nog niets over te zeggen. De organisatie hoopt zeker dat er een nieuw festival komt, er is nù tijd om te kijken naar samenwerkingen en de mogelijkheden om samen de risico’s van een evenement te dragen.  

De komende tijd zoekt BENG contact met de organisaties waarvan de evenementen door de coronacrisis niet door konden gaan, om samen te kijken waar mogelijk aan te sluiten bij de programmering van het ‘Welkom aan Zee’ festival. Zodra de organisatie meer weet over definitieve data, zullen ze dit bekend maken. Voor nu: Fingers crossed en volle kracht voorwaarts! 

www.facebook.com/welkomaanzeefestival

Meer informatie en contact > info@bengevenementen.nl