Versoepeling maatregelen fc Harlingen

Het kabinet heeft woensdag avond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen maar nu mogen de senioren ook weer los bij fc Harlingen. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Verenigingskantines kunnen naar verwachting dan ook weer open.


De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. Wij als fc Harlingen moeten die informatie dus nog even afwachten maar zodra duidelijk is of en hoe wij invulling kunnen geven aan deze verruiming, zullen wij iedereen nader informeren via onze website en de social media kanalen.