“Genieten met hoofdletter G” bij fc Harlingen


De afgelopen weken is er hard gewerkt om de jeugd weer te laten voetballen bij fcHarlingen. Door extra trainers in te zetten bij de jeugd krijgen de spelers en speelsters nog meer individuele aandacht. Een goeie zet!

Vorige week mocht de jongste jeugd bij fc Harlingen aftrappen en zij betraden als eerst spelende leden de velden weer. De opluchting, de vrolijkheid maar bovenal de sportiviteit was duidelijk zichtbaar bij de spelers, trainers en leiders. En deze week zagen we het weer. Deze vrolijke beelden zijn terug te vinden op de Facebookpagina(https://www.facebook.com/fcharlingen/ ) of Instagramm ( @fcHarlingen ) van fc Harlingen.

De trainingen zijn “coronaproof” zodat er getraind wordt volgens alle richtlijnen van het RIVM. En niet alleen voor de jongste jeugd, alle jeugdteams hebben inmiddels de trainingen hervat.


Vanaf maandag 11 mei wordt de meisjestraining ook weer hervat. Eind februari introduceerde fc Harlingen de speciale meisjestraining op maandag avond maar vanwege alle maatregelen werd ook deze tijdelijk stop gezet. MAAR vanaf maandag 11 mei wordt deze training weer hervat!

Alle (!) meisjes van 5 tot en met 12 jaar trainen ELKE MAANDAG AVOND gezamenlijk van 18.00 – 19.00 uur! De trainsters Ingrid Hoekstra, Ashley Nauta en Julia IJdema zijn er weer klaar voor. Ieder meisje krijgt op haar leeftijd en niveau de aandacht die zij verdient zodat zij zich persoonlijk kan ontwikkelen in het voetballen. Bij veel verenigingen kun je als meisje alleen maar trainen bij een jongensteam (gemengd). Maar het is veel leuker als je direct vanaf de start al 1x in de week speciale meisjestraining krijgt. En zoals we al eerder zagen bij de deelnemende meisjes bevalt deze training zeer goed! Én uiteraard wordt ook deze training gegevenvolgens alle richtlijnen van het RIVM.

Hulde voor alle spelers/speelsters, trainers, leiders, vrijwilligers én ouders want sinds het persbericht van Premier Rutte dat er weer georganiseerd en gecontroleerd gesport mocht worden heeft iedereen bij fc Harlingen zijn stinkende best gedaan om alle jeugdleden ook die kans te bieden, omdaadwerkelijk weer te kunnen komen. En zo hoort het ook want voetbal is voor iedereen!