Drie auto’s in brand in Harlingen


Een drukke nacht voor de Harlinger brandweer. In de stad zijn afgelopen nacht drie auto’s in vlammen op gegaan.

Aan de Leeuwerik waar de eerste melding, omstreeks 3 uur, van een voertuigbrand wegkwam stonden op tientallen meters van elkaar twee auto’s in brand. Eén van de auto’s stond naast een garage geparkeerd. De brandweer kon, door snel ter plaatse te zijn, erger voorkomen.

Ongeveer 2,5 uur later moesten de Harlinger spuitgasten weer uitrukken voor een voertuigbrand. Dit keer was het een voertuig in de Groen van Prinstererstraat die in brand stond. Ook deze auto was niet meer te redden.

De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.

In een prullenbak aan de Leeuwerik is een jas aangetroffen door de politie. Deze is meegenomen voor verder onderzoek, of deze jas van een van de dader(s) is kan de politie niet zeggen.