Laatste training voor Gerrie Schouwenaar


Gerrie Schouwenaar neemt met pijn in zijn hart afscheid van onze vereniging. Na 2 jaar verlaat hij fc Harlingen en gaat hij aan de slag bij Hardegarijp. Helemaal weg gaat hij nog niet…


Gerrie is 2 jaar geleden begonnen aan iets toen er eigenlijk nog helemaal niets was. Dit zijn de woorden van Gerrie wanneer hij “zijn” elftal toespreekt vlak voordat de laatste training van start gaat. Volgens Gerrie zat alles bij Arum of ging in ieder geval weg bij fc Harlingen. Er zaten jongens bij die niet na achten mochten trainen, zo jong waren ze nog. “Ik ben eraan begonnen met alle goede bedoelingen. Het feit dat je dan moet beginnen met een ploeg en je gaat aan de eerste wedstrijd beginnen waarbij je naar huis wordt gespeeld met 11-3… ja…daar werd ik niet blij van. Ik dacht nog, dan moet ik nog een jaar… Maar al die jongens zijn ergens aan begonnen en we hebben het met zijn allen gedaan!” aldus Gerrie. Hij ziet vele ontwikkelingen bij de spelers en laat weten dat fc Harlingen een club is die een hele mooie toekomst tegemoet gaat met deze jongens. Maar ook met de huidige organisatie en het bestuur, alles is weer op regel.

Gerrie gaat niet helemaal weg want een klein stukje van hem blijft hier nog. Af en toe zal hij nog naar fc Harlingen komen om zijn zoon Imro Schouwenaar te zien voetballen. Imro heeft namelijk zelf de keuze gemaakt om te blijven en daar is het team én de vereniging heel blij mee. Gerrie richt zich tot de nieuwe hoofdtrainer en wenst Steffen heel veel succes. Ook bedankt hij de leiders Syb Vogel en Tony van Andel voor de afgelopen jaren. Gerrie: “het bestuur bedank ik voor het vertrouwen wat ze in me hadden en ik wens iedereen het aller-aller beste. Als jullie fc Harlingen gewoon lekker trouw blijven dan staat er iets heel moois te gebeuren. Daar ben ik van overtuigd! Bedankt voor de fantastisch mooie tijd.