Groep 8 IKC prins Johan Friso nam in stijl afscheid

Afgelopen woensdag was het dan zover. Groep 8 van de prins Johan Friso school had haar afscheidsfeestje. Vanwege de beperkende maatregelen werd de gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan gehuurd om voldoende afstand te kunnen bewaren.

De kinderen werden in een heuse limousine voor de deur van de zaal gebracht, waar beveiliging zorgde dat alles in goede banen werd geleid. Na een officieel moment, waarbij alle leerlingen door hun meesters even in het zonnetje werden gezet, was het tijd om de musicalfilm Grease te vertonen. Wekenlang was was er achter de schermen geoefend, gefilmd en ingezongen om alles voor elkaar te krijgen.

In de week voor de afscheidsavond was alles klaar en konden de leerlingen nog even relaxt naar Terschelling voor een driedaags schoolkamp. De film Grease was een ware kaskraker, waar alle ouders en leerlingen zichtbaar van genoten. Niemand had gedacht dat het jaar zo zou verlopen maar het is wel fijn dat je als groep 8-er zo je basisschooltijd kan afsluiten. Op de laatste schooldag nog even de traditionele erehaag met alle leerlingen. Nu allemaal na de welverdiende vakantie op naar het voortgezet onderwijs.