Suppen in Harlinger Grachten


De acht charmante dames die zondag door Harlingen ‘peddelden’ komen uit Stiens en vormen een enthousiaste Sup-Groep. Stand Up Paddeling gaat schuil achter de afkorting SUP. De start was in de Bolswardervaart in de buurt van de Waddenhal na een aantal kilometers op de Elfsteden schaatsroute hebben gevaren, was de eerste stop in de Kleine Voorstraat waar koffie met gebak bij ‘Ons’ werd genoten. Dat leidde uiteraard tot de de uitspraak: “nou dit mutte we d’r maar wel weer even áf suppen’.

De Supboarden zijn in verschillende afmetingen en prijzen verkrijgbaar. Sup-Groep Stiens peddelt op boarden van zo’n 300 euro. ‘We doen het als hobby en de fun, de prof boarden zijn natuurlijk aanmerkelijk duurder”. Na het koffie intermezzo moest een bezoek aan de Zoutsloot worden gebracht want een van de Suppers woonde in de Zeilmakerstraat, ze werkte toen in de Trekpleister. Of er nog één van de Elfsteden werd ‘besupt’ (Franeker), daarover was de groep het in de Zoutsloot nog niet eens.. Sup-Groep Stiens koos voor Harlingen vanwege de mooie singels, grachten en havens omzoomt met prachtige panden en pandjes en de sfeer net als de vele toeristen die dit seizoen Harlingen hebben ontdekt. Op de foto’s de groep in de Kleine Voorstraat en Zoutsloot. Deze vorm van toeristisch sportbeleving is overigens vaker in Harlingen gezien en zal ook wel vaker voorkomen.

Foto en tekst: Joop van der Heide