Hockeycompetities weer van start


Komend weekend is het dan eindelijk zover, er kunnen weer competitiewedstrijden worden gespeeld! De afgelopen weken is er druk getraind en zijn er de nodige oefenwedstrijden gespeeld. HMHC is er weer klaar voor!

Veiligheid en gezondheid staan voorop

Het complex aan de Westerzeedijk is ingericht volgens de RIVM maatregelen en bij de ingang en bij het clubhuis zijn informatieborden opgehangen. Aan de bar in het clubhuis kan gewoon een consumptie worden besteld, maar het nuttigen daarvan gebeurt buiten. Ook is er de mogelijkheid om handen en hockeymaterialen te ontsmetten. De kleedkamers kunnen worden gebruikt, er kan echter niet worden gedoucht. Bij uitwedstrijden worden mondkapjes gedragen in de auto, zoals KNHB en RIVM voorschrijven.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er weer gehockeyd kan worden! Iedereen heeft er weer zin in. De teams hebben hun planning intussen bekeken en weten welke club er tegenover hun in het veld zal staan. Voor een aantal teams start dit weekend de competitie, een aantal start pas volgend weekend.

Vooruitblik Dames en Heren

Dames 1 speelt zondag uit tegen Hardenberg, een geduchte tegenstander waar vorig jaar mooie wedstrijden tegen werden gespeeld. Coach Jacob de Vries: ‘Het is de eerste wedstrijd tegen een tegenstander waar we het uit altijd lastig hebben. Ons team is grotendeels bij elkaar gebleven met de nodige versterking. We gaan onze stinkende best doen om een mooi resultaat neer te zetten! Maar het belangrijkste is dat we weer een echte wedstrijd spelen en daar moeten we van genieten’.

Heren 1 speelt uit tegen Steenwijk. Coach Alex Nieuwland verwacht een pittige wedstrijd: ‘Steenwijk is afkomstig uit een hogere klasse en vorige seizoen gedegradeerd. Het wordt lastig, maar we mogen ook vertrouwen hebben na de goede oefenwedstrijden van vorige week’. De veteranen H35 spelen uit in Winsum, waar ze zeker een goede kans maken na de prima oefenwedstrijd in Den Helder van afgelopen weekend.

Openingsdag wordt openingsavond 4 september

HMHC had gepland om alle leden en ouders op zaterdag 22 augustus uit te nodigen voor een aftrap van het nieuwe seizoen, maar helaas kon dat niet doorgaan. Dit vindt nu komende vrijdagavond plaats, met een iets beperkter programma dat alle ouders en leden intussen hebben ontvangen:

19.00 Funkeys, MixF1 en MixE8

19.30 MixD1, MC1, MC2

20.00 JC1, MB1, MB2

20.30 MA1, MA2

HMHC organiseert dit om per jeugdteam met de ouders het komende seizoen door te spreken en als technische commissie en bestuur aan te sluiten om o.a. in gesprek te gaan over corona/covid-19 maatregelen en andere praktische en organisatorische zaken binnen de club. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de RIVM maatregelen en wordt er afstand van elkaar gehouden. En natuurlijk: kom niet als je niet fit bent. Er zijn geen extra activiteiten voor kinderen, er wordt vrijdag gewoon volgens het rooster getraind.

Programma zaterdag 5 september

9.30 uur          HMHC MF1Mix – Quick Stick MF2

10.30 uur        HMHC M8E1Mix – GHBS M8E3

12.00 uur        HMHC MC1 – Eelde MC1

13.30 uur        HMHC MA2 – Stix MA1

15.00 uur        Harlingen MC2 – Sneek MC3

15.30 uur        Sneek MB3 – Harlingen MB1

15.50 uur        Quickstick MA1 – HMHC MA1

15.50 uur        Groningen JC2 – HMHC JC1

Programma zondag 6 september

11.00 uur        Winsum H35A – HMHC Veteranen/H35A

13.00 uur        Hardenberg D1 – HMHC D1

14.45 uur        Steenwijk H1 – HMHC H1