Primeur: thrillerauteur Erik Betten leest voor uit nieuwste boek

Schrijver Erik Betten, van de prijswinnende thriller Quarantaine, leest donderdag 10 september voor uit zijn nieuwste boek Schaduwspoor. Van 19.30 tot 19.50 uur geeft hij op de facebookpagina van Bibliotheken Noord Fryslân een inkijkje in de thriller die in januari 2021 uitkomt. Naast deze primeur beantwoordt hij ook vragen van kijkers.

Foto: Ineke Oostveen

Schaduwspoor is de derde thriller van schrijver Erik Betten en verschijnt begin 2021. Met deze voorleesprimeur geeft hij thrillerfans en andere nieuwsgierige boekenliefhebbers de kans alvast warm te lopen voor zijn nieuwste boek. Ook zal de Friese schrijver vragen beantwoorden over het schrijven van een boek. Vragen kunnen alvast gestuurd worden naar info@bnfrl.nl.

De online voorleessessie op 10 september is voor zowel leden als niet-leden gratis live te volgen op Facebook via facebook.com/ontdekdebieb. Hiervoor is wel een Facebook-account noodzakelijk. De bibliotheek plaatst het filmpje na de tijd ook op de website ontdekdebieb.nl.


De afgelopen weken gaf Erik Betten de online cursus ‘Schrijven is bouwen’, eveneens op de facebookpagina van de bibliotheek. In vijf live sessies nam hij de kijkers mee in het schrijfproces dat aan elk goed boek ten grondslag ligt. Hij las steeds ook voor uit zijn boek Quarantaine uit 2018. De voorleessessie op 10 september sluit deze reeks af met een mooie primeur.

Erik Betten

Erik Betten, schrijver en historicus uit Dronryp, won met Quarantaine De BookSpot Schaduwprijs 2019, voor het beste oorspronkelijke Nederlandse thrillerdebuut. De prijs is de tweede thriller van zijn hand. Erik Betten schreef ook een reeks boeken over geschiedenis, het landschap, kunst en cultuur. De geboren Leeuwarder werkt ook als journalist voor het Friesch Dagblad. Hij schrijft zowel in het Nederlands als in het Fries.