Weekendoverzicht senioren fc Harlingen


Vrouwen 1 van fc Harlingen speelden een nuttige oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 afgelopen zaterdag. Een nieuw seizoen met een vernieuwd en verjongd VR1 onder leiding van nieuwe trainer Peter Outhuijse. Voor de mannen van fc Harlingen 1 stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma. De mannen o.l.v. Steffen Hansma namen het in Leeuwarden op tegen 3e klasser LVV Friesland. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op. Wat staat er voor komend weekend op het programma? Een klein overzichtje:

SC Franeker VR1 – fc Harlingen VR1                                                                                                                   

De Vrouwen 1 van fc Harlingen begonnen sterk aan de oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 en dat resulteerde gelijk al in een goede kans voor de Harlingers maar de keepster van Franeker voorkwam een goal. De aanval die volgde zette Franeker op een 1-0 voorsprong. fc Harlingen VR1 gaf niet op en bleef voetballen. En af en toe kwamen ze er gevaarlijk doorheen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten voor fc Harlingen. Duidelijk was dat de vrouwen van SC Franeker al wat langer aan het trainen waren en al meer op elkaar in waren gespeeld.  De snelle spitsen van SC Franeker wisten er 6 -0 van te maken en de verdediging van fc Harlingen had het zwaar die middag. Toch nog een kleine beloning voor het harde werken want vlak voor tijd maakte fc Harlingen nog de 6 -1. Ondanks alles werd er goed gevoetbald door de vrouwen van fc Harlingen en ziet de begeleiding veel progressie.

LVV Friesland 1 – fc Harlingen 1                                                                                                                          

In de beginfase van het bekerduel tegen LVV Friesland oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen 5 minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Dit eenmaal achter de rug leek fc Harlingen 1 wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter Wesseloo die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken.

In de tweede helft zorgde de regen en de matige grasmat voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels , waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de Harlingers. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige 10 ouwe Seunen. Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en deed dit naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de  Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus 1 goal en bleven de 10 Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot en de verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

Komend weekend                                                                                                                                                 

Zaterdag ontvangt fc Harlingen VR1 de vrouwen van Zeerobben voor een bekerduel. Het tweede bekerduel voor de mannen van fc Harlingen 1 wordt zondag thuis tegen vv Lemmer gespeeld. De Lemsters moesten vorig weekend een nederlaag incasseren tegen Mildam en zullen zich daarvan willen revancheren. Als fc Harlingen echter dezelfde inzet toont als in Leeuwarden, dan is het zeker mogelijk dat de drie punten in de havenstad blijven.

PROGRAMMA*:

Zaterdag 5 september, thuis:

14:30     fc Harlingen VR1 – Zeerobben VR1 (beker)

Zondag 6 september, thuis:

14:00     fc Harlingen 1 – vv Lemmer 1 (beker)

Zondag 6 september, uit:

14:15     LSC 1890 7 – fc Harlingen 2 (beker)

*Wijzigingen voorbehouden