Silver Cup en Super Sunday bij HMHC


Komend weekend is er volop hockey te zien bij HMHC aan de Westerzeedijk! Zowel vrijdagavond, zaterdag als zondag worden er wedstrijden gespeeld. Een aantal teams hoefde het afgelopen weekend nog niet te spelen maar speelt nu de eerste competitiewedstrijd. En daarmee zijn alle teams weer los.

Een minder hechte yell in periode van corona

Vrijdagavond speelt Dames 1 voor de Silver Cup tegen Dash. Coach Jacob de Vries verwacht een interessante wedstrijd. Dash is net als de Harlinger Dames goed begonnen vorige week. De Silver Cup is te vergelijken met het bekervoetbal, via een knockout systeem kom je steeds een ronde verder en speel je tegen teams waar je anders misschien nooit tegen speelt. Om 20.30 uur spelen de Dames. Vrijdagavond is altijd een gezellige avond op de club, dus iedereen is van harte welkom om de Dames aan te moedigen!

Zaterdag staat uiteraard in het teken van de jeugdteams. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en er wordt pas tegen 16.00 uur afgefloten bij de laatste wedstrijd. Het clubhuis is gewoon open, ook voor een kop koffie of thee. Houdt wel rekening met de RIVM/KNHB voorschriften. De wedstrijden worden zoals gebruikelijk gefloten door eigen leden. Binnenkort wordt er voor hen weer een scheidsrechtercursus met een officieel examen georganiseerd. Via de mail ontvangt iedereen daarover meer informatie. (Groot)ouders zijn ook van harte welkom om mee te doen.


Ook zondag is het gezellig druk op de club. Als alle zondagteams thuisspelen wordt dit bij hockey een Super Sunday genoemd. Zowel de Dames als de Veteranen spelen tegen HVA uit Assen. De Heren spelen tegen Hardenberg. Jacob de Vries, coach van de Dames, verwacht een mooie wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Toch zullen de Dames hun uiterste best moeten doen om de drie punten in Harlingen te houden. Alex Nieuwland is coach van de Heren en kijkt uit naar zondag: “De wedstrijd van vorige week tegen een sterk Steenwijk geeft, ondanks het verlies, vertrouwen. Zondag spelen we tegen Hardenberg, we zullen er weer vol voor gaan”.

Kortom, volop hockey aan de Westerzeedijk. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en de teams van HMHC aan te moedigen.

Programma

Vrijdag 11 september

20.30 uur Dames 1 – Dash Dames 1 (Silver Cup)

Zaterdag 12 september

9.30 uur Lemmer – ME8-1

9.30 uur Graspiepers – F1mix

10.00 uur D1mix – Roden

11.30 uur JC1 – Leeuwarden

12.15 uur Westerkwartier – MC2

12.40 uur Leeuwarden – MC1

13.00 uur MA1 – GHHC Groningen

14.25 uur Graspiepers – MA2

14.30 uur MB1 – Leeuwarden

17.15 uur Sneek – MB2

Zondag 13 september

11.45 uur Veteranen/H35A – HVA H35A

13.15 uur Dames 1 – HVA Dames 1

15.00 uur Heren 1 – Hardenberg Heren 1