Zeerobben Nieuws


Weer een week voorbij en weer veel nieuws van voetbalvereniging Zeerobben. In dit overzicht zoals elke week het jeugdjournaal, de Meiden van Zeerobben en de voorbeschouwing van de wedstrijd van het vlaggenschip van aanstaande zaterdag. Maar ook ander nieuws van de club. Dat alles lees je hieronder.

Jeugdjournaal Zeerobben

Het voetbal is weer volledig los. Voor de ouders en supporters misschien nog even wennen met alle regels en voorschriften op de verschillende accommodaties maar de kinderen voetballen weer alsof er niks is gebeurd. Er is vreugde, er is verdriet, er is teleurstelling maar er is vooral weer plezier en stralende gezichten na een doelpunt en dat hebben we lang gemist op en rond de velden. Naast de bekercompetitie is ook de reguliere competitie voor de groepen JO12 t/m JO8 afgelopen zaterdag van start gegaan. Dat alles maakte het weer gezellig op het Oostersportpark.

JO19

JO19-1 is vorige week begonnen aan de bekercompetitie met een 2-1 overwinning op fc Burgum. Zij gaven hier een goed vervolg aan. De 2e wedstrijd in Leeuwarden tegen L. Zwaluwen werd met 2-3 gewonnen. Zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum. Na de bekernederlaag tegen sc Bolsward was er nu een puike 2-0 overwinning voor JO19-2 op Balk.

JO17

Nu de regels en voorschriften ivm COVID-19 weer zijn aangescherpt kan het voorkomen dat teams niet kunnen spelen omdat kinderen thuis moeten blijven. JO17-1 zag hierdoor haar bekerwedstrijd tegen SJO Broekster Walden niet doorgaan. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO17-2 nipt met 3-4 van St. Annaparochie. Spannend is de bekercompetitie bij JO17-3 die met 3-3 gelijk speelde tegen Mulier. Het kan hier nog alle kanten op.

JO15

Wat een wedstrijd speelde JO15-1 afgelopen zaterdag tegen ONS uit Sneek. ONS komt uit in de 5e divisie maar daar was weinig van te merken binnen de lijnen. Sterker nog, JO15-1 won overtuigend met maar liefst 6-1. Met de 3-0 overwinning op Workum van afgelopen zaterdag heeft JO15-1 alles zelf in de hand. Zaterdag komt Franeker op bezoek. JO15-2 verloor met 4-0 van fc Harlingen en JO15-3 verloor met 0-2 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. En met 12-1 was Oeverzwaluwen veel te sterk voor JO15-4.

JO14

JO14-1 zag haar wedstrijd vorige week tegen Scharnegoutum worden afgelast maar kon nu dan eindelijk toch aan de bekercompetitie beginnen. En dat deden ze op zeer overtuigende wijze door met 1-7 van sc Bolsward te winnen.

JO13

Ook JO13-1 zag haar wedstrijd afgelopen zaterdag niet doorgaan. JO13-2 kwam wel in actie. Zij wonnen vorige week nog van Balk maar moest nu in MKV haar meerdere erkennen.

JO12

JO12-2 begon de competitie overtuigend met een 14-1 overwinning op sc Bolsward. (Foto: Frans Bode)

JO12-1 was wel heel ongelukkig afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen ONS. Na een 1-0 achterstand kwamen de jongens in de 2e helft sterk terug tot 1-1. Het leek af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotseconde scoorde ONS alsnog de 1-2. Tijd om af te trappen was er niet meer… De eerste klap is een daalder waard. JO12-2 won de eerste competitiewedstrijd met 14-1 van sc Bolsward.

JO11

JO11-1 bleek afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen Blauw Wit . Al vroeg in de ochtend werd het 2-8 voor d ploeg uit Leeuwarden. De wedstrijd van JO11-2 tegen Makkum moet zo vroeg in de ochtend wel prachtig zijn geweest. In Makkum werd het 5-8. Ook een overwinning voor JO11-3 dat een 1-2 overwinning in Bolsward uit het vuur sleepte.

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Zaterdag

Met 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en de voorspelling dat het zonnetje er zaterdag al vroeg bij is waardoor het richting de 18/19 graden zou kunnen gaan, zou wel eens kunnen betekenen dat veel mensen richting het Oostersportpark gaan. Zolang iedereen zich aan alle geldende regels houdt is dat geen probleem en kan de vereniging het aan. Daarom is de kantine weer op tijd geopend en zorgt de voetballende jeugd voor een aangename ochtend op het Oostersportpark. 

10 jaar Waddenrobkes

In 2021 vieren de Waddenrobkes van Zeerobben hun 10-jarig bestaan. In 2011 werden de eerst stappen gezet door het toenmalige jeugdbestuur. Proberen om zowel jongens als meisjes op kleine veldjes op gelijk niveau tegen en met elkaar te laten voetballen. Dat alles in een veilige en vertrouwde omgeving op een speelse manier. Dat was en is nog steeds de opzet. Het was meteen en is nog steeds een groot succes. Kinderen maken nu gemakkelijker de stap naar de JO8-groep die alweer op een iets groter veld spelen. De instroom is ook makkelijker op te vangen. Doordat er in 3- of 4-tallen wordt gespeeld kunnen er tijdens de competitie teams worden toegevoegd. Hoogtepunt is nog steeds de huldiging na afloop van de competitie en aansluitend meelopen in de line-up van Zeerobben 1.

De Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur op het hoofdveld van Zeerobben. In de winterstop wordt de training verplaatst naar de Waddenhal.

Foto: Frans Bode

In de aanloop naar het 10-jarig bestaan hebben de Waddenrobkes naast een eigen  Facebookpagina nu ook een eigen Instagramaccount gelanceerd. Op dit account zijn filmpjes te zien van trainingen en wedstrijden en worden foto’s van de afgelopen 10 jaar geplaatst. Kinderen die er in 2011 al bij waren spelen nu al bij de JO17 en zien zichzelf weer terug als Waddenrobke.  Zo snel gaat dat.

Op zaterdag 19 september gaat ook de landencompetitie voor deze groep weer van start. Kinderen kunnen zowel op de zaterdagochtend als tijdens de training aansluiten om te kijken of ze voetballen leuk vinden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Wietse de Wit op 06-27832598.

De Meiden van Zeerobben

De meiden van MO13-1 gaven afgelopen zaterdag een goed vervolg aan hun bekersucces van vorige week. Toen werd er met 0-8 van Blauw Wit gewonnen en afgelopen zaterdag boekten de meisjes een 5-1 overwinning op MKV.  Zeerobben is koploper in de poule maar treft de nummer 2, St. Annaparochie, zaterdag om 08.30 uur al in St. Anna. Bij winst zijn de meisjes door naar de volgende ronde.

De meisjes van MO13-2 verloren met 8-0 van Franeker. Zaterdag nieuwe kansen te-gen vv Sneek Wit Zwart. (Foto: Frans Bode)

MO13-2 had het afgelopen zaterdag lastig tegen Franeker. Maar dit keer geen verlies met dubbele cijfers. Het werd uiteindelijk 0-8 in het voordeel van Franeker. Ook vv Sneek Wit Zwart heeft na 2 wedstrijden nog geen punten. Zaterdag treffen die 2 ploegen elkaar om 08.45 uur op het Oostersportpark. Zou het de eerste overwinning worden?

MO17-1 speelde afgelopen zaterdag haar eerste bekerwedstrijd in en tegen Akkrum. De meiden begonnen goed aan de wedstrijd en pakten zo maar een 2-0 voorsprong maar konden dit niet volhouden. Ze lieten Akkrum weer terugkomen in de wedstrijd waardoor het uiteindelijk 3-3 werd. Afgelopen woensdag werd de bekerwedstrijd tegen ONS ingehaald op het Oostersportpark. De meiden speelden nu een stuk beter dan afgelopen zaterdag en versloegen ONS met 5-0. Zaterdag a.s. de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Workum.

VR1 speelde afgelopen zaterdag ook haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Ondanks dat de voorbereiding zeer kort was en er een aantal vrouwen zijn gestopt wisten de vrouwen toch met 3-2 te winnen van fc Harlingen waardoor Zeerobben door gaat in de beker. Zaterdag begint ook de competitie voor VR1 met een thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Ternaard. Aanvang: 12.15 uur.

Vreugde en verdriet

Foto: Frans Bode

We hebben het lang moeten missen. Het voetballen in competitieverband, scoren, juichen en het met elkaar vieren. Hier vieren de spelers van JO12-1 een feestje na een schitterend  ingeschoten vrije trap waardoor de stand 1-1 werd tegen ONS uit Sneek. De keeper zit er verslagen bij. In de slotseconde scoorde ONS uiteindelijk nog de 1-2 waardoor de vreugde omsloeg in verdriet bij Zeerobben en het verdriet in vreugde omsloeg bij ONS. Ook dat is sport.

Zeerobben – FVC (beker – Voorbeschouwing)

Nog één puntje voor de knock-out fase

Voor FVC staat er niets meer op het spel (winst thuis tegen Kollum 5 – 4 en uit winst tegen LSC 1890) met zes punten hebben zij zich al geplaatst voor de knok-outfase. Zij kunnen dus zaterdagavond vrijuit spelen en dat kan dus een leuke pot worden.

Zeerobben zal nog moeten afrekenen met Kollum. Bij verlies van Zeerobben en winst van Kollum zal het doelsaldo de beslissing brengen. Daarin heeft Zeerobben plus 4 en Kollum min 1 . Dus aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is Zeerobben door. Helemaal zeker ben je pas als je het noodzakelijke puntje weet te veroveren tegen FVC, dan eindigen de groenwitten als tweede in hun poule. Het is te hopen, dat Zeerobben wat evenwichtiger in hun uitvoering worden. Prima fases worden afgewisseld met matig optreden. Er valt dus nog wel wat te winnen. We zullen het zien aanstaande zaterdag avond.