Jeugdnieuws Zeerobben

Weer veel nieuws uit de Zeerobbenhoek, met name bij de jeugd. Onderstaand weer het jeugdjournaal, de Meiden van Zeerobben en nieuws van onder andere de Waddenrobkes.

Jeugdjournaal Zeerobben

Het leek er afgelopen zaterdag een beetje op of het voorjaar in aantocht was. Een beetje fris in de vroege ochtend maar gaandeweg de dag werd het steeds aangenamer met ’s middags een zonovergoten Oostersportpark. Het was echter voor veel teams de 1e competitieronde. Het najaar is dus begonnen. Met inachtneming van de corona-maatregelen genoot een ieder volop. Zeerobben op z’n best.

JO19

Reikhalzend werd uitgekeken naar de 1e competitieronde van JO19-1 na de zo succesvolle bekercompetitie. Tegen CVVO ging het niet gemakkelijk en na een 1-0 voorsprong kwam CVVO sterk terug tot 1-1 maar uiteindelijk won Zeerobben verdiend met 3-1. Een mooie start. Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Franeker. JO19-2 kwam niet in actie. Zij spelen hun eerste wedstrijd pas op 3 oktober uit tegen Stiens.

JO17

JO17-1 kwam in de wedstrijd tegen CVVO net tekort en verloor op eigen veld met 1-3. JO17-2 kwam afgelopen zaterdag niet in actie en speelt zaterdag haar 1e competitiewedstrijd. Dat wordt meteen een mooi reisje want ze spelen tegen ST Terschelling/AVV. De wedstrijd van JO17-3 was een zeer spectaculaire wedstrijd en voetbal zoals je voetbal graag wilt zien. In de rust een 4-0 achterstand en dan de 2e helft “erop en erover” en met 5-4 winnen. Dan loop je na de wedstrijd trots en vol zelfvertrouwen van het veld.

JO15

JO15-1 is ook door in de beker en trof afgelopen zaterdag in de 1e competitiewedstrijd een oude bekende. Workum trof men ook al in de beker. Toen een 3-0 overwinning en dit keer werd het 1-5 voor Zeerobben dat de competitie daarmee een glansrijke start geeft. Voor JO15-2 was afgelopen zaterdag echt de mooiste dag van de week. Met schitterend weer op Vlieland voetballen, met 14-1 winnen, nog even met z’n allen naar het strand en een schitterende bootreis terug. Wat wil je eigenlijk nog meer. JO15-3 speelde een goede wedstrijd in Leeuwarden tegen MKV en behaalde daar een puntje door met 3-3 gelijk te spelen. Niet zo leuk was het uitvallen van Lenn Schippers met een dubbele enkelbreuk. Inmiddels zit hij thuis in het gips. Wij wensen hem natuurlijk een spoedig herstel toe. JO15-4 verloor met 6-1 van SJO  DFC. 

JO14

Ook JO14-1 is door in de beker en trof afgelopen zaterdag Hardegarijp. In een spannende wedstrijd verloor Zeerobben uiteindelijk met 4-2.

JO13

We zullen eraan moeten wennen dat in deze tijd steeds meer wedstrijden kunnen worden afgelast. Zo ging de wedstrijd van JO13-1 afgelopen zaterdag tegen FVC niet door. JO13-2 verloor met maar liefst 10-2 van TOP 63. “Dit moet absoluut anders” aldus leider Pol. Zaterdag tegen SJO Oudega/JJSC/Heeg de gelegenheid daartoe.

JO12

JO12-1 moest afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen in FVC. De ploeg uit Leeuwarden was net even iets sterker en won dan ook verdiend met 4-1. JO12-2 boekte een mooie 7-0 overwinning op onze oosterburen uit Franeker.

JO11

Wat een fantastische resultaat van JO11-1. Na de spectaculaire 7-8 overwinning vorige week op FC Burgum was er nu wederom winst. Dit keer werd er met 2-4 van LSC uit Sneek gewonnen. SJO Arum/Stormvogels bleek te sterk voor Zeerobben JO11-2. Thuis verloor Zeerobben met 2-8. En ook JO11-3 verloor helaas. Tegen SJO DFC werd het 6-3. Wel 9 doelpunten dus voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd.  

JO10/JO9/JO8

Met z’n allen achter de bal aan rennen in de wedstrijd tussen JO8-1 en Flevo Boys JO8-1 uit Emmeloord. Het blijft een mooi gezicht. (Foto: Frans Bode)

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes weer van start

Foto: Frans Bode

Afgelopen zaterdag is ook voor de Waddenrobkes de competitie weer van start gegaan na de abrupte stop in maart van dit jaar. Er werden nog wel een aantal toernooitjes gespeeld maar daarna begon de zomervakantie alweer. En het was weer genieten om de 4- tot 6-jarigen aan het werk te zien. Nog maar net begonnen met voetbal en dan nu al zoveel plezier met elkaar. De wedstrijdjes beginnen elke zaterdagochtend om 09.00 uur. Elke woensdagmiddag om 17.00 uur trainen de Waddenrobkes op het hoofdveld bij Zeerobben. Kinderen kunnen ten alle tijde instromen.  

Zaterdag

Het is zaterdag een rustige dag op het Oostersportpark. Althans voor Zeerobben-begrippen dan. Er zijn immers “maar” 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Het zal toch ongetwijfeld weer leiden tot gezellige drukte op het Oostersportpark ondanks dat de weersomstandigheden iets anders zullen zijn dan afgelopen zaterdag. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45. Een kwartier later start de vlaggenparade bij de Waddenrobkes. Zeerobben heet u van harte welkom.

De Meiden van Zeerobben

Voorafgaand aan de wedstrijd zoeken de meisjes van MO13-1 elkaar altijd even op om elkaar succes te wensen. (Foto: Arjen Huitenga)

De vrouwen van VR1 hadden wat pech afgelopen week. De volgende ronde in de beker werd wel gehaald maar zij zagen hun 1e competitiewedstrijd tegen Ternaard niet doorgaan omdat de tegenstander niet genoeg speelsters had. En afgelopen weekend waren de dames vrij. Zaterdag een nieuwe kans als VR1 uit speelt tegen ST Wardy/Birdaard. Dat MO17-1 een goede ploeg heeft is wel bekend en dat maakten ze afgelopen zaterdag weer waar. De 1e competitiewedstrijd uit tegen ONT werd met maar liefst 11-0 gewonnen. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen meiden van Frisia die afgelopen zaterdag niet actie kwamen. Het lijkt bijna gewoon te worden waar niemand meer van op ziet. Winst voor MO13-1. Na alle wedstrijden in de beker gewonnen te hebben werd ook de 1e competitiewedstrijd uit tegen Heerenveense Boys met 3-0 gewonnen. Zaterdag een goede testcase als de meisjes tegen vv Heerenveen moeten aantreden die afgelopen zaterdag met 7-0 van St. Anna wonnen. Gaat vast spannend worden.

De thuiswedstrijd van MO13-2 tegen Franeker ging afgelopen zaterdag helaas niet door. Zaterdag reizen de meisjes van MO13-2 af naar ST Stiens/DTD. Ook Stiens zag vorige week haar wedstrijd afgelast worden zodat het voor beiden morgen de 1e competitiewedstrijd wordt. De wedstrijd begint al om 09.00 uur dus vroeg uit de veren.

Zeerobben tegen Zeerobben

Foto: Frans Bode

Zeerobben juicht en Zeerobben treurt zo lijkt het op deze foto. Het is echter een moment uit de wedstrijd in de hoofdklasse tussen Zeerobben JO19-1 en CVVO JO19-1. Het was voor beide ploegen de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen en dan is het natuurlijk allemaal nog even wennen. De leiding van CVVO kwam echter dat niet alle shirts waren meegekomen uit Lemmer dus daar sta je dan. Materiaalman Thijs de Vries snelde echter naar zijn “kledingzaak” en toverde daar heel snel 13 reserveshirts tevoorschijn. Ook nog in de blauwe kleur waar CVVO normaal in speelt (blauw/wit). Daardoor leek het of Zeerobben tegen Zeerobben speelde. Na een 1-0 ruststand kwam CVVO de 2e helft sterk terug en scoorde binnen 10 minuten al de 1-1. Maar Zeerobben herpakte zich en nam weer snel het initiatief hetgeen resulteerde in de 2-1. Toen de keeper van CVVO met rood het veld moest verlaten was de wedstrijd gespeeld. Zeerobben maakte nog de 3-1 en kan dus de eerste drie punten in deze competitie bijschrijven.  Zaterdag de streekderby in en tegen Franeker.