Zeerobben seniorennieuws

Op het hoogste niveau

Om op een bepaald niveau te komen is vaak eenvoudiger dan op dat niveau te blijven hoor je vaak in de voetballerij. Of dat voor de beloftes van Zeerobben ook geldt is nog afwachten in dit prille seizoen. De beloftes van Zeerobben promoveerden naar de reserve hoofdklasse en dat is voor deze jonge ploeg het hoogst haalbare in noord Nederland. De start was uitstekend. Tegen de studenten van Knickerbockers 2 werd  er vorige week knap met 1-3 gewonnen. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys 2 op het programma. Kenners weten dat deze ploeg al jaren op het hoogste niveau uitkomt. Een zeer goede ervaren ploeg die terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Zeerobben knokte zich terug in de wedstrijd en kwam in de 2e helft langszij. Zeerobben leek een puntje uit het vuur te slepen maar zag in de 88e minuut Drachtster Boys alsnog scoren en dus stond de ploeg van Van Oostveen/Riem met lege handen. Veel tijd om te treuren is er niet. Zaterdag staat de volgende uitdaging op het programma. Een uitwedstrijd tegen Flevo Boys uit Emmeloord die knap met 1-1 gelijk speelde tegen Spahorst. Zeerobben moet weer aan de bak zoals elke zaterdag in deze zware maar uitdagende klasse.

Voorbeschouwing Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen


Bijzondere Derby in tijden van Corona

Wat een heerlijke partijvoetbal met een enthousiast publiek zou moeten worden, zal een klinische editie worden van een altijd levendige derby.  “The show must go on”, maar waar dit soort wedstrijden juist de kers op de taart moet zijn voor een voetbalvereniging, zal nu de ambiance kil en onwerkelijk zijn. Is dit waar amateurvoetbal voor bedoeld is? De entourage met supporters van beide zijden zijn eigenlijk onontbeerlijk, toch verplicht de KNVB te spelen in alle categorieën van laag te hoog. Dit is triester dan een autoloze zondag in 1973. De verrichtingen van het eerste  elftal zal via twitter en Radio Stad Harlingen te volgen zijn heb je  toch wat. Maar hoe gaat het bij de rest van de wedstrijden?

Terug naar de voorbeschouwing. De tegenstander van zaterdag 3 oktober , Leeuwarder Zwaluwen, heeft een vreemde start van de competitie gehad. Onder de koude douche in het eerste duel in Groningen, tegen Oranje Nassau Groningen met 7 – 1 onderuit, tot een prima resultaat door met 3 – 2 van Winsum te winnen. In de voorbereiding vielen de resultaten wat tegen en ook in de poulefase voor bekervoetbal behaalden de Sweltsjes slechts één puntje en daardoor uitgeschakeld voor de knock-outfase. Toch mag je de blauwhemden van Carlo Rietdijk niet onderschatten. Zij hebben zich knap hersteld en staan met deze drie punten boven het puntloze Zeerobben.

Puntloos maar niet hopeloos. Zeker niet kun je wel zeggen, gezien het voetbal van afgelopen zaterdag in Groningen, waar afgezien van de laatste minuten Zeerobben toch het meeste aanspraak mocht maken op de punten die nu in Groningen bleven. Er valt dus genoeg te genieten zaterdag, maar dan zal je het moeten doen met de bovengenoemde verslaggeving. De vraag is echter hoe zal deze zeldzame sfeer bij de spelers uitwerken. Je wilt als speler je kwaliteiten vertonen, maar voor wie doe je het? Voor de “die- hards” die stiekem in de bosjes iets van de wedstrijd proberen mee te krijgen?

De hoop is, dat dit pandemonium over 3 weken voorbij zal zijn. De pandemie zal dan beteugeld moeten worden door het gedrag van ons als burger van Nederland en ook als supporters van Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen.   3 oktober zal op voorhand een memorabele voetbalzaterdag worden in de geschiedenis van het gehele voetbalcircus, van groot tot klein.

Zeerobben toch live te zien

Klik op bovenstaande afbeelding om rechtstreeks naar de live uitzending te gaan.

Er zitten in eerste instantie minimaal 3 weken aan te komen dat er geen publiek mag worden toegelaten op de amateurvelden. Dus ook op het Oostersportpark bij Zeerobben niet. Maar dat betekent nog niet dat je Zeerobben niet live kunt volgen. Zeerobben heeft namelijk Usportfor (voorheen Uscout) beschikbaar op het hoofdveld. Dat betekent heel simpel dat alle wedstrijden op het hoofdveld live te volgen zijn. Vaste gebruikers weten al hoe het werkt, maar de huidige omstandigheden maken dat er ongetwijfeld meer belangstelling voor de beelden gaat ontstaan door nieuwe gebruikers.

De beste manier is via een PC, dan kan er groot beeld ingeschakeld worden en heb je verreweg het beste zicht op de wedstrijd. Maar het is ook mogelijk om via smartphone/tablet te kijken. Op de site van de club (www.zeerobben.nl) staat een korte instructie voor de mensen die geïnteresseerd zijn.