fc Harlingen 1 verliest van MKV


fc Harlingen 1 is er zondag niet in geslaagd punten mee terug te nemen uit Leeuwarden. De wedstrijd tegen MKV eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg.

Het was een vreemde gewaarwording: een officiële competitiewedstrijd die zonder publiek werd gespeeld. Dat in combinatie met een straffe wind die over het veld stond zorgde niet voor de meest sfeervolle entourage.

Aan Harlinger zijde verschenen: Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Sjouke Bootsma, Bas Helfferich, Imro Schouwenaar, Jesse Mulder, Jasper de Jong, Ivo Wilkeshuis, Solaiman Snoussi en Remko Zandberg aan de aftrap.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor fc Harlingen toen Bas Helfferich al snel na de aftrap op rechts doorkwam. Hij slingerde de bal voor het doel waar Remko Zandberg de 0-1 op de schoen had, maar helaas kiezelhard de lat raakte. In de zesde minuut kon MKV, na een fout bij fc Harlingen, simpel de 1-0 binnentikken. fc Harlingen was wakker geschud en ging niet bij de pakken neerzitten. Na een kwartiertje was er opnieuw een grote kans voor de gasten. Na een goede aanval bereikte de bal Jasper de Jong, maar hij zag zijn inzet gepareerd, waarna de rebound van Remko Zandberg met enige moeite tot hoekschop werd gewerkt.

Het spel speelde zich hoofdzakelijk op de helft van MKV af en fc Harlingen kreeg kansen op een doelpunt. De grootste daarvan was misschien wel de vrije trap die Jesse Mulder mocht nemen op een mooie plek op een meter of twintig van het doel. Opnieuw belandde de bal voor het doel, maar andermaal wisten de Leeuwarders de inzet onschadelijk te maken. fc Harlingen voetbalde voor rust beter, maar wist zichzelf daar niet voor te belonen.

Na rust een ander beeld. fc Harlingen zakte in en MKV had het betere spel. Zij wisten zichzelf daarvoor WEL te belonen, want de tweede helft was nog maar amper begonnen toen een aanval van hen goed werd uitgespeeld en de 2-0 op het scorebord stond.

Tien minuten na rust greep trainer Steffen Hansma in en voerde drie wissels in één keer door. Jesse Mulder, Ivo Wilkeshuis en Remko Zandberg werden naar de kant gehaald en Jens van Sluis, Patrick v/d Waard en Arjan Outhuyse namen hun plaats in. Dit weerhield de thuisploeg er niet van de score verder uit te breiden en de 3-0 tegen de touwen te schieten.

De grootste kans voor fc Harlingen in de tweede helft was een minuut of vijf voor het einde. Arjan Outhuyse vuurde een hard schot af op het doel waarbij de Leeuwarder doelman zich moest strekken om een eretreffer te voorkomen.

Voor fc Harlingen staan er komende twee weken thuiswedstrijden op het programma. De eerste is zondag tegen nieuwkomer De Sweach uit Beetsterzwaag.