Een herfstvakantie vol jeugd-activiteiten in de Bibliotheek

Een herfstvakantie vol jeugd-activiteiten in de Bibliotheek

Kinderen spelen samen de populaire game Minecraft

De bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân staan deze herfstvakantie in het teken van activiteiten voor kinderen en jongeren. Van 12 t/m 16 oktober vinden er in tien vestigingen workshops plaats die worden gegeven door digitale toppers: jongeren uit de regio die veel kennis hebben van digitale technologie. Nieuw in het activiteiten-aanbod is de populaire game Minecraft.

Drie jongeren uit de regio gaan in de bibliotheek aan de slag als workshopbegeleiders voor basisschoolkinderen. Deze digitale toppers hebben onder andere verstand van programmeren en online ontwerpen. De activiteiten worden gegeven in de vestigingen Hallum, Dokkum, De Westereen, Kollum, Buitenpost, Surhuisterveen, Franeker, Dronrijp, Harlingen en St. Annaparochie. ‘De missie van onze organisatie is om de inwoners mee te nemen in de digitale ontwikkelingen van deze tijd en daar passen deze activiteiten prima bij. We richten ons in eerste instantie op kinderen, omdat zij in deze periode wel naast elkaar en in kleine groepjes kunnen werken. Hopelijk kunnen we dit voorjaar ook veel meer doen voor volwassenen,’ vertelt projectleider Doetie de Jager. 


Minecraft

De populaire game Minecraft wordt deze herfstvakantie voor het eerst als activiteit aangeboden bij de vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân. ‘Minecraft is een spel waarin verschillende 21e -eeuwse vaardigheden aan bod komen. Het heeft weinig regels waardoor de eigen creativiteit gestimuleerd wordt. Verder is samenwerken erg belangrijk en wordt er een beroep gedaan op het probleemoplossend vermogen: hoe bouw je een stadion met vierkante blokken? Meedoen aan dit spel is een leuke, leerzame en creatieve invulling van de herfstvakantie,’ aldus project-medewerker Marike Wiggers. De activiteiten zijn voor kinderen vanaf acht jaar. Het complete programma is te vinden op www.ontdekdebieb.nl. Opgeven is verplicht. De Bibliotheek hanteert een maximaal aantal deelnemers van vijf per activiteit.