Jeugdoverzicht fc Harlingen


Met 4 thuiswedstrijden en geen publiek was het een stille zaterdag ochtend bij fc Harlingen. Het lijkt erop dat de jeugd er weinig last van heeft gehad want zij hebben heerlijk kunnen voetballen en daar gaat het om. Veel lachende gezichten, geen publiek maar wel mooie wedstrijden en uitslagen. Een klein overzichtje van wat er zich afspeelde bij de jeugdteams van fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10                                                                                                                                        

Doelpunten maken en doelpunten voorkomen, fc Harlingen JO9-1 voetbalt er op los! Foto: Peter IJdema.

Afgelopen weekend werd de laatste ronde van de competitie gespeeld bij deze teams. JO9-1 nam het in een thuiswedstrijd op tegen Mulier JO9-2 en beide teams pikten hun doelpuntjes mee. Er werd goed gevoetbald en ook de keepers van beide teams lieten mooie reddingen zien. Peter IJdema heeft prachtige foto’s weten te maken en deze zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRbqbWr .  JO9-2 had teveel spelers in de ziekenboeg en speelden niet. JO10-1 liet mooi samenspel zien in de wedstrijd tegen SC Bolsward. Dit team groeit zienderogen! Meer foto’s en wedstrijdverslagen zijn te vinden op de website www.fc-harlingen.nl

Fc Harlingen JO11, JO12

fc Harlingen JO11-1, een leuk en strijdlustig team, mag zich najaarskampioen 2020 noemen! In Witmarsum werd de laatste wedstrijd tegen SV Mulier gewonnen met 5-7. Het team moest nog wel heel even wachten met feestvieren want de uitslag van de wedstrijd sc Terschelling – sc Franeker kon nog roet in het eten gooien. Toen die uitslag eenmaal binnen was kon het feestje gevierd worden en werden de medailles uitgereikt. De meisjes van JO12-1G verloren met 0-4 van SSS’68 JO12-1.

Fc Harlingen JO13-1

In Makkum had fc Harlingen JO13-1 direct grip op de wedstrijd en zij lieten dit niet meer los. Na een goede aanval kon fc Harlingen het eerste, en na later bleek ook het enige doelpunt van de wedstrijd aantekenen. Met een bekeken schuiver werd de keeper van Makkum JO13-1 gepasseerd.

Fc Harlingen JO15/MO15

Het was hard werken voor de verdediging bij fc Harlingen JO15-1. Foto: Peter IJdema.

De jongens en meisje van JO15-1 hadden moeite met de fysieke overheersing van hun tegenstander  Wykels Hallum JO15-1. Fc Harlingen kon het lang volhouden maar in de tweede helft liep de tegenstander uit. Eindstand 1-5. Peter IJdema heeft bij deze wedstrijd foto’s gemaakt en deze zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRb4g83 . De meiden van MO15-1 scoorden er op los tegen Stiens/DTD MO 15-2. Rusten met 0-9 voorsprong en de wedstrijd op een 1-13 eindstand zetten, dát is teamwork.

Fc Harlingen JO17

In Franeker wisten de jongens van JO17-1 met 2-5 van sc Franeker JO17-2 te winnen. Ook JO17-2 nam de 3 punten mee naar huis door in Workum te winnen van JO17-3 met 2-10.

Fc Harlingen JO19

Tegen Irnsum JO19-1 werd er met 5-0 verloren door de mannen van fc Harlingen JO19-1.

Er werd gewonnen en verloren maar misschien nog wel belangrijker dan dat, er werd samengespeeld! Komend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen waarbij nog steeds de nieuwe  Corona maatregelen gelden voor alle teams. De teams moeten het de komende weken helaas nog steeds zonder publiek en zonder kantine doen maar gelukkig kan er nog wel steeds gesport worden. Op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent fc Harlingen? Kijk dan regelmatig op de website www.fc-harlingen.nl of volg ons op Social Media via Facebook, Instagram en Twitter!

Jeugdprogramma fc Harlingen*

Zaterdag 10 oktober, thuis:

09:30     fc Harlingen JO13-1 – Workum JO13-1

11:00     fc Harlingen MO15-1 – sc Franeker MO15-1

12:30     fc Harlingen JO17-2 – sc Franeker JO17-3

14:30     fc Harlingen JO17-1 – Zeerobben JO17-2

16:10     fc Harlingen JO19-1 – sc Franeker JO19-2

Zaterdag 10 oktober, uit:

08:30     sc Berlikum JO15-1 – fc Harlingen JO15-1

*wijzigingen voorbehouden