Zeerobben Nieuws

Ondanks de coronamaatregelen waardoor er geen publiek bij wedstrijden aanwezig mochten zijn toch weer veel voetbalnieuws uit het kamp van voetbalvereniging Zeerobben. Zoals gebruikelijk veel jeugdnieuws van afgelopen weekend maar ook de voorbeschouwing op de komende wedstrijd van Zeerobben 1 aanstaande zaterdag. Verder sponsornieuws en lezen we hoe creatief de Zeerobbensupporters zijn om toch een blink van het voetbal op te vangen. Dat alles lees je allemaal hieronder.

Jeugdjournaal Zeerobben

Er is al veel over gezegd en geschreven. Voetbal zonder publiek. Met alle leiders/trainers/chauffeurs/bestuursleden/functionarissen was het niet geheel uitgestorven op het Oostersportpark. De kantine was gesloten maar aan de aanwezigen werd gratis koffie en thee uitgedeeld. En de jeugd? Die voetbalden er lustig op los. Lekker rustig zullen sommigen wel gedacht hebben.

JO19


I.v.m. coronaperikelen ging de wedstrijd van JO19-1 tegen Sneek WitZwart niet door. Drachtster Boys en LSC hebben tot nu toe de maximale score uit 3 wedstrijden gehaald. Zeerobben heeft nog maar 1 wedstrijd kunnen uitspelen. JO19-2 komt zaterdag voor het eerst in actie thuis tegen SJO Arum/Stormvogels.

JO17

Na de winst op Leovardia moest JO17-1 een 1-4 nederlaag incasseren tegen koploper in de hoofdklasse Bolsward. Met 1 gewonnen wedstrijd staat JO17-1 op een 9e plaats. JO17-2 speelde een spannende wedstrijd tegen Sneek WitZwart die lang gelijk opging. Na de 2-2 liepen de snekers in de 2e helft uit naar 2-5. JO17-3 was vrij.

JO15

Het was een zware wedstrijd voor JO15-4. Ondanks een gezonde dosis inzet ging de wedstrijd tegen Beetgum met 14-0 verloren. (Foto: Frans Bode)

Ook de wedstrijd van JO15-1 tegen FVC kon vanwege coronaperikelen niet door gaan.  Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Balk was er nu een knap herstel tegen Oudehaske. Er werd onder de rook van Heerenveen met 2-5 gewonnen. JO15-3 speelde goed tegen SJO Warga WWS en won met 1-7 en al vroeg in de ochtend bleek dat de jongens van Beetgum te sterk waren voor JO15-4. Ondanks hun tomeloze inzet werd er met 14-0 verloren.

JO14

JO14-1 won de uitwedstrijd in Ouwe Syl met 1-4 en staat voorlopig nog op een 3e plaats achter 2 teams van Hardegarijp.

JO13

JO13-1 moest al vroeg in de ochtend op het hoofdveld haar meerdere erkennen in L. Zwaluwen die met 0-6 weer richting Leeuwarden gingen. Geen koffie en geen punten voor JO13-2 in en tegen Oosterlittens. Er werd met 4-2 verloren. 

JO12

JO12-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. JO12-2 sloot de eerste reeks af met een fantastische 2-11 overwinning op St. Annaparochie. En door dit resultaat is JO12-2 kampioen geworden van deze eerste reeks. Zij behaalden 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van +38. Dat geeft vertrouwen voor de volgende reeks.

JO11

Na het 4-4 gelijkspel tegen Frisia was er afgelopen zaterdag weer winst voor JO11-1. In en tegen Irnsum werd er met 3-7 gewonnen. JO11-2 kon het tegen AVV niet bolwerken en verloren met 3-9. En de laatste wedstrijd van de eerste reeks werd door JO11-3 met 1-5 van Oosterlittens verloren.  

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes

Ook bij de Waddenrobkes was afgelopen zaterdag geen publiek aanwezig.  Conform de richtlijnen werd echter voor deze jongste groep een uitzondering gemaakt. Voor de kinderen die echt nog niet alleen naar het veld durfden mocht één van de ouders alsnog mee het complex op. En natuurlijk waren de bondscoaches ook gewoon aanwezig om de kinderen te begeleiden en aan te moedigen. De 3e speelronde was ook weer een mooi feestje. En ook afgelopen zaterdag weer de classics natuurlijk zoals Nederland tegen Engeland. Altijd spannend en vol spektakel.  (Foto: Bert Drent)

Zaterdag

Zolang het nog kan wordt er nog gevoetbald zullen we maar zeggen. Volgende week begint echter de herfstvakantie en dus is er ook maar een zeer beperkt programma. De jongste jeugd heeft de eerste reeks afgesloten en wacht op de nieuwe indeling. Er zijn morgen dan ook maar 6 thuiswedstrijden. De rest van de teams is vrij. Door alle maatregelen zal het morgen dus nog rustiger op en rond de velden zijn. Maar er wordt nog steeds gevoetbald.

De Meiden van Zeerobben

Een unieke dag bij het vrouwen-/meidenvoetbal afgelopen zaterdag. In deze onzekere tijden kwamen gelukkig alle teams in actie.

De vrouwen van VR1 wisten de eerste competitiewedstrijd tegen Beetgum meteen met 4-0 te winnen door o.a. een doelpunt van Irene Brandsma. (Foto: Frans Bode)

De vrouwen namen het in hun eerste competitiewedstrijd op tegen Beetgum. En dat bleek geen makkelijke tegenstander. Beetgum was fysiek sterk en beschikte over een paar snelle speelsters. Maar ondanks een aantal wisselingen in de ploeg gaat het weer steeds beter met VR1. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. Een mooie start van de competitie. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Leovardia.

De meiden van MO17-1 doen het ook prima en hebben zowel in de beker als in de competitie nog geen wedstrijd verloren. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen  Drachten op het programma. Drachten had net als Zeerobben ook al een wedstrijd gewonnen. Zeerobben speelde een goede eerste helft en nam de leiding maar zag Drachten op gelijke hoogte komen. Daarna werden er teveel kansen gemist waardoor het 1-1 bleef. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Fc Grootegast.

Het was even wennen voor begeleiding en speelsters van MO13-1. Zij waren immers  al zo’n 25 wedstrijden ongeslagen in zowel beker als competitie. En dan weet je dat het toch een keer gaat gebeuren. En het gebeurde afgelopen zaterdag in Bolsward. Beide koplopers waren aan elkaar gewaagd. In de rust was de 2-1 eindstand al bereikt. Zeerobben kwam er de 2e helft niet meer door en moest dus haar eerste nederlaag sinds tijden incasseren.

Daar waar de meisjes van MO13-2 voorheen nog met grote cijfers verloren weten ze steeds beter de schade te beperken. Er werd in Vrouwenparochie met maar 7-1 verloren van CVO. Zaterdag spelen de meisjes van MO13-2 al vroeg thuis tegen Leovardia.

Froonacker van de Witte weer 3 jaar hoofd-jeugdsponsor Zeerobben

Hoofd Jeugdsponsor Froonacker van de Witte heeft de samenwerking met Zeerobben weer voor 3 jaar verlengd”. Dat lijkt bijna een standaardzin als een sponsor het contract verlengd. Maar in deze Coronatijden is dat minder standaard en minder logisch dan het normaliter is. Het zijn bizarre tijden. Voor het voetbal, maar in niet mindere mate ook voor het bedrijfsleven. En als verzekeraar heeft het Franeker assurantiekantoor Froonacker van de Witte haar clientèle naast de particuliere markt ook in allerlei sectoren van het bedrijfsleven zitten. En dus voelen ook zij de gevolgen van de Coronapandemie op de economie.

Hoe bijzonder is het dan dat Froonacker van de Witte toch haar loyaliteit aan Zeerobben heeft betoont door het contract als Hoofd Jeugdsponsor met nog eens 3 jaar te verlengen? Heel bijzonder, zo vinden ze bij Zeerobben. Er is diep respect en heel veel dank voor de houding van deze sponsor en het toont eens te meer dat de liefde van beide kanten moet komen, anders werkt het niet.

Drie jaar geleden, bij de start van de samenwerking werd het pupillenveld omgetoverd tot “Froonacker Arena”, als één van de uitingen van het sponsorschap. De boarding rond het veld was nu wel aan vervanging toe en dat komt goed uit nu Froonacker inmiddels gefuseerd is met De Witte en het bedrijf een nieuwe naam en nieuw logo gekregen heeft. De ombouw naar die nieuwe uitstraling gaat in de komende weken plaatsvinden en dan zal de Froonacker van de Witte Arena er weer stralend en representatief bij liggen.

Afgelopen zaterdag kwamen directeur Anne Bergsma van Froonacker,  bestuurslid sponsorzaken Dirk Arends en voorzitter Johannes Woudstra van Zeerobben bijeen op het toeschouwerloze Oostersportpark om het contract -buiten bij de entree van de Froonacker Arena- coronaproof te ondertekenen. Een mijlpaal, dat mag best gezegd.

Creatief

Je moet wat in deze bizarre tijden. Geen publiek bij de wedstrijden aanwezig en kantines gesloten. Dan blijkt maar weer eens hoe creatief mensen zijn.

Terwijl Henk Boutsma toestemming heeft om bij de wedstrijd van VR1 aanwezig te zijn omdat hij “aangesteld” is als grensrechter, mag de rest van de toeschouwers niet op het complex komen ivm de nieuw afgekondigde maatregelen. Maar van achter het hek in het Harlinger bos is er toch een glimp op te vangen van de wedstrijd van VR1 en konden de “toeschouwers” toch nog 4 x juichen. Ook bij de wedstrijd van Zeerobben 1 wisten toeschouwers door de bosjes heen een glimp van de wedstrijd op te vangen. En als de kantines dan gesloten zijn nemen we toch zelf de koffie mee! Dat hoefde overigens bij Zeerobben niet want daar werd aan alle aanwezigen gratis koffie en/of thee verstrekt.

Voorbeschouwing   Winsum – Zeerobben

Scorebordjournalistiek

Winsum verliest van Leeuwarder Zwaluwen en Zeerobben wint ruim van Leeuwarder Zwaluwen, dus …………..Tja als het land er zo bij ligt en doorredeneert wint Cambuur van Barcelona. Zo eenvoudig is een voorspelling niet. We kunnen de statistiek erbij halen en zullen dan zien, dat Zeerobben met wisselend succes in Winsum presteert. De laatste keer werd er gewonnen, maar daarbij hoort een verhaal. Winsum kon de halve finale van de beker bereiken en spaarde zich daarvoor waarschijnlijk. Zeerobben had deze punten broodnodig gezien de stand toen op de ranglijst. De keer daarvoor werd echter kansloos met 3 – 0 verloren. Dus……..

Feit is, dat Winsum de openingswedstrijd 2 – 2 speelde thuis tegen Broekster Boys en verdienstelijk 0 – 0 speelt in Groningen tegen ON Groningen. Het is maar de vraag of dit iets zegt over kracht van dit Winsum. De vreemdste uitslagen worden de laatste weken genoteerd, misschien toch een bij-effect van de tijden waarin gevoetbald wordt.

Zeerobben heeft weliswaar één puntje meer dan de opponent van zaterdag, maar dat zegt natuurlijk niks. Wel kan met recht gezegd worden, dat de Harlingers het zoet der overwinning hebben mogen smaken, nadat ze twee keer nipt de winst aan de tegenstanders moesten laten. Met de hechte verdediging en het creatieve middenveld zal de aanval bedient moeten worden, aan het aantal doelpunten door de diverse spelers heeft het niet gelegen. We zijn benieuwd of deze trend voortgezet kan worden. Het blijft gissen.

Winsum – Zeerobben

Zaterdag 10 oktober

Aanvang 15.00 uur