Kazemattenmuseum ook in november open

Ook in de maand november zijn bezoekers dit jaar van harte welkom in het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand. Het museum is van donderdag tot en met zondag geopend tot 16:00 uur.

Corona


Door de coronamaatregelen ging het museum dit jaar pas op 1 juni open. Bezoekers die het moesten laten afweten krijgen nu alsnog de kans het museum te bezoeken.

Coronaproof

Het museum is helemaal coronaproof ingericht. Het is het museum gelukt om maatregelen te treffen zodat voor bezoekers én vrijwilligers een veilig verblijf in het museum gewaarborgd is. In het museum geldt op de looproute éénrichtingverkeer waardoor bezoekers elkaar niet tegen hoeven te komen. Dat geldt ook in de kazematten. Op meerdere plekken in het museum kunnen de handen worden gedesinfecteerd. Ook geldt er een maximum aantal bezoekers per tijdslot van een kwartier.Bezoekers moeten wel van tevoren online een toegangsbewijs aanschaffen op www.kazemattenmuseum.nl.

Geen koffie

Nu de cafés en restaurants moeten sluiten is ook het cafégedeelte van het bezoekerscentrum gesloten zodat een bakje koffie er niet in zit. Wel is de winkel voor de verkoop van boeken en verpakte versnaperingen geopend.

Dit jaar hebben tot nu toe ruim 8.500 bezoekers het museum bezocht. Vorig jaar waren dat er in totaal ruim 18.000.