Woonwensen gezocht!

FRANEKER/HARLINGEN – Wie een woonwens heeft in Franeker, Harlingen of in een van de omliggende dorpen kan die vanaf nu plaatsen op www.wensk.nl. Van der Wal Makelaars werkt sinds kort met het nieuwe platform ‘Wensk’. Op dit platform maken mensen een eigen woonwens kenbaar, om uiteindelijk een droomwoning te kunnen vinden.

Het platform ging van start in 2020 in Dokkum, Kollum en omgeving, met een positief resultaat. Inmiddels staan er al ruim 80 woonwensen in het systeem en zijn de eerste koopovereenkomsten gesloten. Reden genoeg voor een uitbreiding van het platform. Daarin vonden Van der Wal Makelaars en Wensk elkaar. “Het platform haakt in op een ontstane vraag in de huidige woningmarkt”, zegt Sietske Grafhorst namens makelaarskantoor Van der Wal. Het is een extra service die we onze klanten kunnen aanbieden.”

De huizenmarkt beweegt snel; wanneer er een geschikt huis voorbijkomt is de kans groot dat er meerdere kapers op de kust zijn, waardoor je sneller achter het net vist. Een woning vinden buiten de reguliere markt om, is de insteek van Wensk. ” Van der Wal Makelaars is het tweede makelaarskantoor dat gebruik maakt van Wensk, met een derde partij zijn we in gesprek”, zegt Tjerk Pieter de Vries, medeontwikkelaar van Wensk. “De samenwerking van makelaars onder elkaar draagt bij aan servicegericht werken naar je klanten toe, en aan het uiteindelijke doel, het kunnen voldoen aan het gros van de woonwensen.”

Hoe het werkt: woningzoekers plaatsen hun woonwens op het platform. Ze vertellen met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze zoeken en welk type woning ze zoeken. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe sneller de kans is dat ze slagen. De persoonlijke motivatie van de zoekers kan de gunfactor creëren, wat de doorslag kan geven bij de huidige eigenaar van de woning die zij zoeken. De makelaar bemiddelt tussen woningzoeker en woningaanbieder. Daarmee is de cirkel rond.