Jaarwisseling: Vuurwerk en carbidschieten


Momenteel ziet u in de media verschillende berichten over vuurwerk en carbidschieten langskomen. Landelijk geldt er dit jaar een vuurwerkverbod. Wat precies de lijn wordt voor carbidschieten is nog niet bekend. Voor alle gemeenten in Fryslân zal er één lijn worden gekozen. Als gemeente Harlingen houden wij de berichten hierover in de gaten, maar we weten helaas nog niet wat die lijn precies wordt.

Binnenkort geven wij u meer informatie

Het kan een aantal weken duren voordat wij u meer kunnen vertellen over wat er wel en niet mag tijdens de jaarwisseling. Op dit moment verleent de gemeente Harlingen geen ontheffingen voor carbidschieten. Houd onze nieuwsberichten in de gaten voor meer informatie.


Vragen over carbidschieten? 

Neem contact op met de vergunningverlener of de beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid via 14 0517.