Platina echtpaar Houtman– de Jong 70 jaar getrouwd

Burgemeester Sluiter heeft namens het gemeentebestuur van de gemeente Harlingen het echtpaar vrijdag 27 november 2020 op 1,5 meter afstand gefeliciteerd met hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Kapperszaak

Kees Houtman  is geboren op 22 december 1926 en kwam als 15-jarige jongen bij zijn vader in de kapperzaak te werken. Hij doorliep de 3-jarige handelsavond school en de kapperschool. In 1946 moest hij als dienstplichtige in dienst en vertrok hij in mei 1947 naar Indië (Indonesië) en werd daar limitair kapper.


Tandarts De Leeuw

Theresia de Jong is geboren op 3 november 1925. Zij werkte als kinderjuffrouw intern bij tandarts Leeuw op de Noorderhaven. Zij had een opleiding als kinderjuffrouw gevolgd en ook de handelsavondschool gedaan. In de vereniging Nederlands Indië had ze een bestuursfunctie en als zodanig ging ze met het bestuur op huisbezoek. Zo ontmoeten zij elkaar voor het eerst. Later op de bruiloft van de zuster van Kees kregen ze verkering en trouwden op 29 november 1950.

Het echtpaar heeft twee dochters Hilma en Mariëtta Houtman, drie kleinkinderen en zijn trotse overgrootouders van hun 11 jarige achterkleindochter.