Sander Schuil doet uiterste poging in Franeker winnaar oudejaarstrekking 2019 te vinden


Een opvallend bestickerde MINI met dak-megafoon reed vandaag door Franeker. Vanuit de gloednieuwe auto werden de stadsgenoten er aan herinnerd om nog één keer extra goed in hun keukenlaatjes of in hun portemonnee te kijken. Want hierin zit wellicht nog een winnend lot van de Oudejaarstrekking 2019.

©Photo Republic Bibi Neuray

Nog een paar weken om de prijs op te halen

In de Poiesz Supermarkt aan de Julianastraat in Franeker is vorig jaar een winnend Staatslot verkocht dat recht geeft op een MINI. Maar tot nu toe heeft de winnaar zich nog steeds niet gemeld. De eigenaar van het winnende Staatslot heeft tot 31 december 2020, 23.59 uur, de tijd om zijn of haar prijs te verzilveren.


‘Meld je alsjeblieft!’

Tijdens de Oudejaarstrekking in 2019 gaf de Staatsloterij niet alleen geldprijzen, maar ook 250 MINI’s weg. Helaas hebben een aantal prijswinnaars zich niet gemeld. Zo ook in Franeker. Daarom deed Staatsloterij vandaag een ultieme poging om alsnog de winnaar van de auto te achterhalen. Staatsloterij doorkruiste Franeker met de bestickerde MINI, voorzien van het winnende lotnummer AD 29176 om inwoners van de gemeente te attenderen op de prijs: “Meld je alsjeblieft! Deze MINI wacht op zijn eigenaar.”

Uiterste poging

De autorit door Franeker startte en eindigde bij de Poiesz Supermarkt aan de Julianastraat. “De MINI heeft de afgelopen week mooi voor de deur gestaan en ontzettend veel aandacht getrokken. We kregen veel leuke reacties en iedereen ging nog even extra in zijn of haar keukenkastje of oude jas kijken”, vertelt Sander Schuil, bedrijfsleider van Poiesz Supermarkt. “Hoe mooi zou het zijn als we de onbekende winnaar zo snel mogelijk blijk kunnen maken?”

Kijk voor meer informatie over de zoektocht op: www.staatsloterij.nl/winnaarsgezocht

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. In 2018 heeft Nederlandse Loterij zo’n 775 miljoen euro uitgekeerd aan prijzengeld. Een groot deel van het resultaat van Nederlandse Loterij komt ten goede aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en aan Nederland, via het ministerie van Financiën.