Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag vond op het oostersportpark het pepernotentoernooi plaats. Een toernooi voor de JO8 t/m JO11 groepen. De CIOS-studenten Thijs Baard en Jacco Kloosterman hadden de organisatie in handen. Het was één van de examenopdrachten voor hen. Het werd een mooie ochtend.

De prijswinnaars van afgelopen zaterdag (Foto’s: Frans Bode)

De koek lijkt nog niet op bij Zeerobben. Wekelijks worden er nog activiteiten voor de jeugdleden georganiseerd zolang er nog animo voor is. Want eerlijk is eerlijk. Het is allemaal net even iets anders dan een wedstrijd om het “echie” voetballen. Verzamelen op de Robbenplaat, bespreking, in de auto met elkaar naar uitwedstrijden en dan vervolgens voetballen om de punten. Maar goed, het is even niet anders en we moeten het voorlopig doen met onze eigen voetbalactiviteiten op de zaterdagochtend naast de reguliere trainingen. En dat gaat de vereniging goed af. Meteen na de herfstvakantie werd er het Herfst-Mix-Toernooi gedurende 3 zaterdagen georganiseerd. Na een weekje rust volgde er 2 spelmorgens voor de allerjongsten en 7×7 toernooien voor de iets oudere jeugd. De jeugd is nog steeds erg enthousiast en doet graag mee zo blijkt steeds maar weer. Het blijkt toch een goed alternatief dat aanslaat bij de jeugdleden (jongens/meisjes). Op 9 januari staat het wintertoernooi op het programma. Niet met teams uit verschillende provincies maar alleen voor eigen leden van jong tot oud.

Afgelopen zaterdag dus het pepernotentoernooi voor de jongsten van de jeugdafdeling. Zoals reeds genoemd was de organisatie in handen van Thijs Baard en Jacco Kloosterman (examenopdracht) en dat ging hun goed af. Onder toezicht oog van de examinator van het CIOS en HJO Koos Heising verliep het toernooi vlotjes en met het prachtige weer erbij en de komst van een Piet kond het voor de kinderen niet op. Een geslaagde ochtend wederom voor de jeugdleden. De prijzen gingen deze ochtend naar:


Uitslag JO8/JO9:

  1. Torre van Dijk
  2. David Gjaltema
  3. Riley de Gier

Uitslag JO10/JO11:

  1. Jari de Wit
  2. Vayan de Groot
  3. Jurre Bos