Detailhandel opgelet; ruimere openingstijden rondom Kerstdagen mogelijk!

Samen met u willen we corona onder de duim houden. Daarvoor zijn er landelijk, in onze gemeente en in uw winkel de nodige maatregelen getroffen. De feestdagen staan voor de deur. Dit betekent normaal gesproken drukke dagen in de winkels en in de binnensteden. Ook dit jaar wordt er drukte verwacht.

Openingstijden detailhandel van 20 december tot en met 3 januari van 08.00 – 20.00 uur (uitgezonderd kerstdagen)

Om piekmomenten van het winkelend publiek zoveel mogelijk te voorkomen biedt de gemeente de mogelijkheid aan voor ruimere openingstijden voor de detailhandel rondom de kerstdagen.Voor de detailhandel bieden we daarom de mogelijkheid om op de zon- en feestdagen geopend te zijn van 08:00 tot 20:00 uur, in de periode van 20 december 2020 tot en met 3 januari 2021, uitgezonderd de kerstdagen.

Dit zijn de huidige regels rondom openingstijden 


Volgens de winkeltijdenwet mogen winkels doordeweeks en op zaterdag geopend zijn van 06:00 en 22:00 uur. In verband met de coronamaatregelen mag de detailhandel op dit moment tot 20:00 uur geopend zijn. In de verordening winkeltijden Harlingen 2019 is er een algemene vrijstelling opgenomen, zodat winkels op zon- en feestdagen van 09:00 tot 18:00 uur ook geopend mogen zijn.

Vraag de benodigde ontheffing per mail aan!

Om gebruik te kunnen maken van de verruiming moet er een ontheffing worden afgegeven. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hoeft u ons daarvoor alleen een e-mail te versturen met en daarin aan te geven of u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid en op welke dagen. Vermeld daarbij dan om welke winkel het gaat, uw naam en contactgegevens.U kunt deze mail versturen naar info@harlingen.nl, met als onderwerp: ontheffing winkeltijdenverordening. De gemeente zorgt daarna dat u zo spoedig mogelijk de ontheffing ontvangt.