1819 kerstbomen ingezameld


Op donderdag 7 en vrijdag 8 januari 2021 vond de jaarlijkse kerstboominzameling plaats. Dit jaar hebben we een top resultaat van 1819 ingezamelde kerstbomen behaald! Veel kinderen hadden door de lockdown i.v.m. Corona meer tijd om de kerstbomen te verzamelen. Ook het weer werkte mee. Sommige kinderen hadden zoveel kerstbomen verzameld, dat de gemeente moest inspringen om de verzamelde kerstbomen op te halen. Zo hadden een aantal kinderen slim gebruik gemaakt van social media en wel 250 kerstbomen verzameld. De medewerkers van de gemeente Harlingen versnipperen de kerstbomen, waarna ze worden gecomposteerd.

Lot langer geldig

Voor elke ingeleverde kerstboom kregen de kinderen een waardebon van € 0,60 van Top1Toys. De waardebon is geldig tot 1 februari 2021. Vanwege de lockdown is de geldigheid verlengd tot een maand na opstelling van de winkels.


Winnende lotnummers

Ook verloot de gemeente onder de inzamelaars drie prijzen. De volgende lotnummers zijn getrokken in bijzijn van de buitendienst medewerkers van de gemeente Harlingen: 3285 – 6053 – 5021. Behoor jij tot een van de winnaars? Geef je naam, adres en telefoonnummer door aan a.attema@harlingen.nl. De prijswinnaars krijgen op woensdag 20 januari 2021 na 13:30 uur een telefoontje. Ze krijgen dan in de uitzending van Radiostad Harlingen van wethouder Harry Boon te horen welke prijs ze hebben gewonnen. Vanwege Corona is er geen fysieke prijsuitreiking dit jaar.