Mini aubade op Harlinger Noorderhaven

Harlingen – De tweede keer dat de mini aubade ter ere van de verjaardag van Willem Alexander gehouden moest worden op de Harlinger Noorderhavan, want de coronacrisis was nog steeds niet ten einde. In zijn toespraak gaf burgemeester Roel Sluiter aan dat het einde van die pandemie weliswaar nadert, maar dat toch de ‘reguliere’ aubade, de zwarte markt, het Engelse Tuinfeest, de gezelligheid in het stadscentrum wederom niet door konden gaan op deze 27 april 2021.

Voorzien van een mooie oranje zon, een rustig windje en een frisse temperatuur, hield burgemeester Roel Sluiter zijn laatste toespraak op Koningsdag, hij neemt binnenkort afscheid als eerste burger van Harlingen. Bariton Loek van der Heide, bracht met zijn mooie stem een paar traditionals te gehore daarbij ondersteund door een blazers kwartet van de Stedelijke muziekvereniging. Hiltsje Mulder, Gerard Dijkstra, Jacob Kiewied en Ubbo Postuma werden gedirigeerd door Erik Roelofsen. Het select groepje toeschouwers, waaronder de technici van Radio Stad Harlingen die opnamen van de mini aubade maakten en uitzonden, zong het Wilhelmus bescheiden mee en volgden het driewerf hoera van burgemeester Sluiter op die zelfde manier.

Tekst en foto’s Joop van der heide