Sobere 5 mei viering

Tekst: Joop van der Heide. Foto’s: Joachiem de Ruiter en Joop van der Heide

Harlingen – Ook dit jaar 2021 zal woensdag 5 mei sober gevierd worden. Weliswaar kan er van 12.00 uur tot 18.00 uur een Terrasje gepakt worden, maar géén bevrijdingsconcert, géén colonne WOII legervoertuigen op de Voorstraat, géén Pipes and Drums en Jachthoorn korpsen door de stad, géén ‘Andrew Sisters’ met een optreden of High liber Tea, maar wel graag uitbundig vlaggen! De Stichting BENG belooft de Harlingers dat er, ook al is het in 2025 als het 80 jaar geleden is dat de bevrijding plaats vond, er van alles georganiseerd gaat worden. Het programma van 2020 dat door het Centraal Comité 1945 samen met de gemeente en BENG is gecomponeerd,  is zorgvuldig opgeslagen en de houdbaarheid is zeker tot 2025 gegarandeerd. Het is bij de stichting BENG in goede handen want het comité dat inmiddels is opgeheven heeft haar activiteiten overgedragen aan BENG.

Bovenstaand fotowerk is van eerdere bevrijdingsfeesten. Een overzicht van een volle Grote Kerk bij het bevrijdingsconcert.  Keep them Rolling met Canadese bevrijders op de Noorderhaven. De Friese Andrew Sisters die een prachtig optreden verzorgden in de kerk bij zowel het bevrijdingsconcert met Euphonia Wommels als op de Voorstraat bij de WOII leger voertuigen. De Pipes and Drums van de Lowland band en een vlaggen groep.