Kazemattenmuseum open op 5 juni

Eindelijk mag het weer! Bezoekers ontvangen. De vrijwilligers van het Kazemattenmuseum hebben er lang naar uitgezien.  Op zaterdag 5 juni kunnen zij de bezoekers weer vertellen over geschiedenis van de stelling Kornwerderzand en omgeving. En het nieuw ingerichte buitenterrein laten zien. En de eerst boekingen zijn al binnen! Het museum is vanaf 5 juni open op woensdag en van vrijdag tot en met zondag.

Maar voordat het zover is moest er nog wel een klus worden geklaard. Naast de oude paden moest ook de nieuw gegraven loopgraaf van schelpen worden voorzien. Dat kon niet met kruiwagens maar moest met emmers. Een lint van vrijwilligers gaf de emmers met schelpen door tot in de loopgraaf. Na deze actie is het museum er weer helemaal klaar voor.

De bezoekers kunnen, net als vorig jaar, coronaproof worden ontvangen. In het museum geldt éénrichtingverkeer en zijn in de binnenruimtes mondkapjes verplicht. Bij de ingang van elke kazemat is desinfecterende gel aanwezig.