Vanaf 5 juni weer meer mogelijk bij fc Harlingen

Vanaf zaterdag 5 juni is het voor de jeugdvoetballers bij fcHarlingen weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Ook de senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Deze en meer versoepelingen werden afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie bekend gemaakt.

Jeugdteams                                                                                                                                                               De aangekondigde versoepelingen betekenen voor de jeugdteams dat er op zaterdag 5 juni gestart kan worden met de kleinschalige regionale competitie oftewel; KNVB Regiocup! Fc Harlingen is er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. Dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. De leden bij fc Harlingen zullen t.z.t. door de leiders/trainers ingelicht worden.

Trainingen en wedstrijden senioren                                                                                                                  Een tweede mooie versoepeling is dat senioren bij fc Harlingen met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.Goed nieuws voor de mannen en vrouwen van het 1e, 2e, 3e, 4eén de Walking Footballers. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.


En wat nog meer?                                                                                                                                                   Al veel langer zat voetballend Nederland op dit goede nieuws te wachten maar vanaf zaterdag mag er eindelijk weer iets meer op de sportvelden. Met de verruimde maatregelen mogen ook de kleedkamers en douches weer worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand. Helaas is er nog geen publiek toegestaan op onze sportaccommodatie. Wel mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open en alleen voor sporters en benodigde vrijwilligers die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.

Voetballen                                                                                                                                                               Bij fcHarlingen zijn er tal van mogelijkheden om kennis te maken met voetbal. Kijk op de website www.fc-harlingen.nl voor meer informatie over de teams, trainingsdagen- en tijden en kom het ook proberen! Vragen of meer informatie kunnen gesteld worden aan jeugdvoorzitter Hilko Mulder via mail: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl   Plezier, strijd en sportiviteit…dát is fc Harlingen!