Literair Vestdijk Festival tóch verplaatst naar september

De organisatie van het Literair Vestdijk Festival heeft helaas besloten het festival te verplaatsen naar september. Hoewel de maatregelen van de overheid ruimte bieden voor een kleinschalig evenement in de buitenlucht, vindt de organisatie het risico om alsnog te moeten annuleren te groot. Het festival is daarom verplaatst naar eind augustus of begin september. Wie al een kaartje had gekocht, krijgt bericht.

De gemeente, bibliotheek, boekhandel Van der Velde en het Hannemahuis vinden het vooral jammer voor de artiesten dat het festival wordt verplaatst. Zij kunnen al zo lang niet optreden en reageerden dan ook zo verheugd op de vraag om hun kunsten te vertonen op het Literair Vestdijk Festival. De organisatie heeft alle artiesten inmiddels benaderd en hoopt ze in september alsnog een podium te kunnen bieden.

Ook spijtig is het natuurlijk voor iedereen die al een kaartje had gekocht. Want hoewel de kaartverkoop nog maar enkele dagen liep, waren er al tientallen kaarten verkocht. Met alle bezoekers wordt nu contact gezocht. Zij krijgen hun geld terug, of kunnen hun ticket bewaren voor september.


De kaartverkoop voor september is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde in Harlingen en via de website van de bibliotheek: ontdekdebieb.nl/vestdijk. Op het programma staan (onder voorbehoud): Dick Vestdijk, Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk, Josse Pietersma, Joost Oomen, Wiebe Kaspers, Flip van Doorn, Bauke van der Woude, Josse Pietersma, Eeltsje Hettinga, Doeke Sijens en Jankobus Seunnenga.

In 2021 wordt het tweedaagse literaire festival Vestdijk voor de eerste keer georganiseerd. Maar als het aan de organisatoren ligt, is dit het begin van een traditie. Op het programma staan schrijvers, dichters en muzikanten die samen voor een prachtig, afwisselend programma zorgen waarin Vestdijk in verschillende vormen terugkomt.