Nieuwe beweeg- en speelkaart Harlingen

Alle kinderen naar buiten!

Klimmen, klauteren, glijden of skaten, het kan allemaal in de gemeente Harlingen. Maar weet je ook waar dat kan? Met de nieuwe beweeg- en speelkaart Harlingen zijn de speelplekken in de hele gemeente nu makkelijk te vinden.

Gezonde, fittere en gelukkigere kinderen
Gemeente Harlingen vindt het belangrijk om kinderen te stimuleren om meer buiten te gaan spelen. Bewegen en buiten zijn draagt bij aan een goede gezondheid en fittere en gelukkigere kinderen. Door buiten te spelen leren kinderen om samen te spelen en om samen op ontdekking te gaan wat weer bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Oproep aan alle kinderen: doe mee aan kleur- en fotowedstrijd
Wethouder Harry Boon: “ik roep alle kinderen uit de gemeente op om deze zomer lekker naar buiten te gaan en om ook mee te doen aan de kleur- en fotowedstrijd. Degene met de mooiste inzending wint een leuke prijs. Hoe je kunt deelnemen aan de kleur- en fotowedstrijd staat beschreven op de speel- en beweegkaart”.


Veel mooie speelplekken zoals speeltuinen, parken en schoolpleinen
In Harlingen, Wijnaldum en Midlum zijn vele mooie plekken waar je buiten kunt spelen, zoals speeltuinen, parken en schoolpleinen. Met een speciaal ontworpen speel- en beweegkaart kunnen kinderen op ontdekking gaan in eigen dorp of stad. Naast de weergaven van alle openbare speel- en beweegplekken geeft de kaart speeltips die het buitenspelen nog leuker maken en wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. De kaart is geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 8.

De lancering van de speel- en beweegkaart vond plaats op vrijdag 2 juli jl. Wethouder Harry Boon heeft tijdens de speeltuintoer in speeltuin Bynia State in Harlingen de eerste beweeg- en speelkaarten uitgedeeld aan alle aanwezige kindjes. Zij waren al dolenthousiast. Daarnaast is de kaart in de laatste schoolweek uitgedeeld op de basisscholen. Elk oudste kind van een gezin kreeg één kaart.