Lancering wandelroutes Wijnaldum

Om de toeristische beleving in het dorp Wijnaldum te versterken heeft Dorpsbelang Wijnaldum in samenwerking met de gemeente Harlingen diverse informatiepanelen laten ontwikkelen. Deze informatiepanelen sluiten met de look-and-feel aan op de informatiepanelen in de stad Harlingen. Op de panelen is een drietal routes te vinden die je op unieke wijze kennis laten maken met de rijke geschiedenis van het terpdorp Wijnaldum.

Over de drie routes
De wandelroutes in en rondom Wijnaldum laten je kennismaken met de rijke geschiedenis van dit terpdorp. Zo voert de ‘Terpen en Wierdenroute’ (6 kilometer) je als bezoeker vanuit het terpdorp langs het water van de Ried rond de terpenreeks die is aangelegd op een kwelderwal. De
‘Hichtepuntenroute’ (3 kilometer) laat je kennismaken met vijftien plekken of panden met een
verhaal in en rond het dorp. Tot slot voert de ‘Winamer kattenroute’ (2,9 kilometer) je langs acht nutskasten met prachtige graffiti katten en een kunstwerk dat betrekking heeft op de bijnaam van de Wijnaldumers: ‘de Winamer Katten’.

Lancering routes tijdens uitzending ‘Simmer yn Fryslân’
De onthulling van de informatiepanelen en routes vond plaats op 19 juli, de dag dat Omrop Fryslân het programma ‘Simmer yn Fryslân’ uitzond vanuit Wijnaldum.