Heren 1 schrijven geschiedenis voor honk en softbal vereniging Seagulls

In een dubbele wedstrijd tegen Bedrocks Emmen wisten de Harlingers de tweede wedstrijd te winnen. En daarmee is de eerste officiële overwinning een feit. De eerste wedstrijd was om 12 uur en zou ander half uur duren waarop daarna na een half uur rust de volgende wedstrijd werd gespeeld. Zo gaat dat soms in de Honkbalwereld. Tegenstander Bedrocks Emmen reisde af naar Leeuwarden en onder leiding van Umpire P. Plaschke werd er precies om 12.00 uur “Play Ball” geroepen. 

De eerste inning kwamen de gasten op 0 – 1. Maar er werd meteen sterk begonnen door Seagulls.  Dat was twee weken geleden nog niet zo.  Pitcher Meerten van de Northern Stars speelde de hele wedstrijd degelijk en zorgde voor de nodige strikes. Daarmee bleef het 0 – 1 en kon Seagulls zich klaarmaken voor de slagbeurt. Loren, Brian en Evan wisten niet de honken te bereiken en daarmee was er al snel de tweede inning. In deze inning deed Meerten het weer fantastisch en door gevangen fly ballen konden we snel twee uit maken. 

Emmen kon binnenlopen door een fout van Catcher Evan die de bal strak op honk twee gooide en daar profiteerde de honkloper op honk 3 van. Een close call maar safe volgens umpire Plaschke. 0 – 2. Hierna werd er vrij gemakkelijk de derde uit gemaakt doordat Myrthe op honk 1 zelf de bal verwerkte en het honk aantikte.  Seagulls maakte door goede hits 2 punten. Jesse kwam als eerst binnen. Vervolgens deed Meerten dat ook en zo was het 2 – 2. De derde inning werden er te veel fouten gemaakt waardoor de tegenstander kon uitlopen naar stand 2 – 11. Wij konden iets terug doen door 1 punt te pakken; stand 3 – 11.


De gasten kwamen de vierde inning niet verder dan 1 punt. Seagulls konden punten pakken door goed binnengelopen van Jeroen, Frank, Jairo en Evan. Zo stond het 7 – 12 en coach Ariel zorgde met een gestolen honk op de thuisplaat voor de 8 – 12. Dit was een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. We mochten een half uur rusten om vervolgens nog een keer tegen de koploper een wedstrijd te spelen. 

De tweede wedstrijd
Seagulls speelde nu uit en daarom begonnen wij met slaan. Als aanvallende partij hadden we het goed voor elkaar en kon er gelijk 3 punten worden gepakt. Jan ging pitchen en Frank ging catchen. Ze zijn ervaren spelers en ze zorgden de tweede wedstrijd voor tegengas en dat ging super goed. Jan (Brian) had deze wedstrijd geen één keer een 4-wijd en dat voor sien billug! Dikke dikke prestatie. De strikes out waren erg goed en mocht de tegenstander slaan dan werd deze vrij gemakkelijk verwerkt tot een uit.

De eerste inning pakte Catcher Frank met een fantastisch worp op honk 2 waar Loren de stelende honkloper kon uittikken.  Een fly bal richting Jeroen in het linker buitenveld werd vakkundig gevangen en ook Jairo kon in het center buitenveld de bal onschadelijk maken en daarmee was de 0 gehouden. 

In de tweede inning hadden we nog 1 punt binnen gesmokkeld door stelen van honken van snelle Jairo waardoor we op een mooie voorsprong kwamen 0 – 4. De tegenstander kon in deze inning ook niet tot scoren komen. Met een honkloper op 3 waren ze dichtbij maar, een vangbal van Evan en hij tikte honk en speler ook nog eens uit.  De volgende was Jan weer op dreef met een mooie strike-out. 

Fantastische voorsprong. De derde inning scoorden wij niet. Ze brachten een andere pitcher in en deze gooide erg hard.  Bedrocks kon 1 punt binnen halen.  Jairo kreeg een mooie diepe bal in het buitenveld en ving deze bal. Daarna gooide hij een strakke bal richting Loren, zij kon de loper tikken. Dan vlak voor tijd moesten we nog 1 inning spelen. Een spannende inning waar wij niet tot scoren kwamen. Zou het dan toch nog mis gaan?

Het was Evan die op de derde honk met een halve snoekduik de bal uit de lucht pakte. De volgende slagman bracht de bal hoog in het buitenveld. Roderick leek alles onder controle te hebben maar verloor toch de bal waardoor zij op scoringspositie kwamen. En bij de volgende slagbeurt gebeurde het ook. Er kwamen 2 spelers binnen waardoor de stand op 3 – 4 kwam. Er werd een strike-out gegooid door Jan. En met lopers op de honken was het zeer spannend. Maar de volgende slagman sloeg de bal richting de korte stop waar Brian een einde maakte aan de wedstrijd door de bal goed te vangen en de overwinning was een feit. 

We kunnen terug kijken op een leuke en zeer geslaagde dag. Scheidsrechter P. Plaschke werd bedankt voor de leiding en ook de tegenstander en publiek werden bedankt. Maar vooral de leen-spelers van Northern Stars werden bedankt. Van beide kanten werd er heerlijk gespeeld en een positieve vibe zorgde voor deze heerlijke overwinning.  Er werd nog lang nabesproken met een lekker koud biertje erbij. Het is zomerstop voor de Heren 1.

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 22 augustus thuis tegen de Knights Leek.